Netanyahu'dan Eritreli Siyahi Yahudileri Sınır Dışı Etme Kararı

Netanyahu'dan Eritreli Siyahi Yahudileri Sınır Dışı Etme Kararı

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, ülkedeki tüm Afrikalı köklenli yahudileri sınır dışı edilmesi için bir plan yapılması talimatı verdiğini söyledi.

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, Tel Aviv'de şiddet olaylarına karışan Eritreli göçmenlerin 'derhal sınır dışı edilmesini' istedi.

Netanyahu, ayrıca ülkedeki tüm Afrikalı göçmenlerin sınır dışı edilmesi için bir plan yapılması talimatı verdiğini söyledi.

Eritre hükümetinin destekçileri ve karşıtları olanlar, inşaat keresteleri, metal parçaları ve taşlarla birbirine saldırdı.

İsrail polisi göz yaşartıcı gaz, şok bombası ve gerçek mermi kullanırken atlı polisler de göstericileri kontrol altına almaya çalıştı.

Eritreli Yahudilerin Tarihi

1930'larda birçok Avrupalı ​​Yahudinin Avrupa'daki Nazi zulmünden kaçmak için Eritre'ye göç etmesiyle Yahudi cemaati güçlendi.

İngiliz yönetimi sırasında Eritre, İngiliz Mandası altındaki Filistin'de (şimdi İsrail ) Yahudi bağımsızlığı için savaşan Irgun ve Lehi gerillalarının gözaltı yeri olarak sıklıkla kullanıldı . [2]Hapsedilenler arasında geleceğin İsrail Başbakanı Yitzhak Shamir [3]ve Beitar Kudüs'ün kurucusu Haim Corfu da vardı .

1948'de İsrail bir Yahudi devleti olarak kurulduktan sonra birçok Eritreli Yahudi İsrail'e göç etti.

Kaynak: Vikipedia