Nasrullah: Tüm başarılarımız İmam Hüseyin'in (a.s) Aşurası sayesindedir

Nasrullah: Tüm başarılarımız İmam Hüseyin'in (a.s) Aşurası sayesindedir

Lübnan'daki Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, Cuma gecesi Muharrem'in ilk günü gecesi merasiminde, Beyrut'un güney banliyölerinde yaptığı konuşmada, ''Başarılarımızın hepsi İmam Hüseyin'in (a.s) Aşurası sayesindedir.'' dedi.

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah, İslami direniş ile Kerbela, Aşura, İmam Hüseyin (a.s) ve Hz. Zeyneb'i (sa) birbirinden ayıramayacaklarını belirterek, ''Direniş, zaferler ve kazanımlar, hepimiz İmam Hüseyin'in (a.s) Aşurasına şükrediyoruz.'' dedi.

Nasrullah, ''Lübnan'ın 40 yıllık çalışma, cihat, sabır, fedakarlık, istikrar, zafer ve kazanımlar içindeki İslami direnişinden bahsettiğimizde, elimizdeki her şey İmam Hüseyin'in (a.s) Aşurasındandır.'' dedi.

Lübnan Hizbullah Genel Sekreteri şunları ekledi: Aşuranın dirilişiyle birlikte bizlerin ve halkımızın yolu güç, dirilik, coşku, sabır, sebat, hazırlık, fedakarlık, umut ve Allah'a güven ile devam etti.

Nasrullah, Arap ve İslam ülkelerinin yeni kameri yılını da kutlayarak, Müslümanların ve özellikle Lübnan halkının iyi bir yıl geçirmesini diledi.

Nasrullah, son 40 yılda, 1982'den bu yana Muharrem'in ihyasında nicelik ve nitelik olarak çok iyi bir ilerleme görüldüğünü de hatırlattı.(Ajanslar)