Nasrallah Tehdit Etti  İsrail Alarm Durumuna Geçti

Nasrallah Tehdit Etti İsrail Alarm Durumuna Geçti

Nasrallah'ın tehdidinden sonra...İsrail'in gaz platformları etrafındaki güvenliği arttırdı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Güvenlik yetkililerinden alıntı yapan İbranice "Wala" web sitesi, İsrail ordusunun son aylarda "İsrail Ekonomik Suları" bölgesindeki hedeflere füze saldırılarının gerçekleşeceği senaryolar üzerine eğitim tatbikatları düzenlediğini bildirdi.

Yetkililerin açıklamaları, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın örgütünün sadece Karish platformunu değil tüm İsrail gaz platformlarını hedefleyebileceğini belirten tehditlerine yanıt olarak geldi.

Rapora göre, İsrail güvenlik güçleri Lübnan ile İsrail arasındaki deniz sınırlarının çizilmesi, Karish platformuna giriş ve buradan gaz pompalama niyetiyle ilgili müzakerelerde yaşanan sorunlar ve gecikmeler zemininde alarm seviyesini yükseltti. . İsrail gaz platformlarını ve denizcilik alanındaki çıkarlarını savunmak için Güvenlik Bakanlığı, Deniz Kuvvetleri, Askeri Operasyonlar Dairesi, İsrail Hava Kuvvetleri, İsrail ordusunun Kuzey Komutanlığını içeren çok kollu bir forum kuruldu. Hizbullah'ın İsrail'i kışkırtmak veya gaz pompası operasyonunu tehlikeye atmak amacıyla bir askeri operasyon veya provokasyon gerçekleştirme olasılığına hazırlanmak amacıyla ve istihbarat yetkilileri alarm durumuna geçti . Güvenlik yetkilileri, Askeri İstihbarat Başkanı General Aharon Heliwa'nın denizcilik alanındaki tehditlere karşı koymak ve ekonomik suları savunmak için güç ve kaynak ayırdığını vurguladı.