Nasrallah:  Kurana Sahip Çıkmayanlar Mescid-i Aksa'ya Nasıl Sahip Çıkacak ?

Nasrallah: Kurana Sahip Çıkmayanlar Mescid-i Aksa'ya Nasıl Sahip Çıkacak ?

Nasrallah, Kuran yakma konusundaki 'zayıf' duruşu nedeniyle Müslüman ülkeleri eleştirdi.

Lübnan Hizbullah hareketinin Genel Sekreteri, Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık edenlerin cezalandırılmasını istedi. Hassan Nasrallah, Müslüman ülkelerin Kur'an-ı Kerim'i savunmada aldığı pozisyonu şaşırtıcı olmasa da "zayıf ve hayal kırıklığı yaratan" olarak nitelendirdi.

Hakaret bir krala veya ailesinden birine yapılmış olsaydı çok kızarlardı ama Kuran'ın yakılması için hiçbir şey yapmadılar" dedi. "İslam âlemimizin yöneticilerinde Kur'an-ı Kerim'i savunma cesareti ve şevki yoksa, bizim yurdumuzu, Lübnan'ı ve , Mescid-i Aksa'yı savunmaya sahip çıkmaya nasıl cesaret edecekler?"

Iraklı Hristiyan Selwan Momika, geçtiğimiz günlerde Kurban Bayramı'nın ilk gününde bir caminin önünde Kutsal Kitap'ın bir nüshasını yaktıktan sonra Stockholm'deki İsveç parlamento binasının önünde Kuran'dan sayfalar yakmıştı. Benzer bir olay on gün önce Danimarka'da yaşandı.

Nasrallah, "Dün bu lanetli kişinin [Momika] Kuran'ı yaktığını gördüm ve Kutsal Kitap'ın konuştuğunu duysaydık, 'Bana yardım edecek bir destekçi yok mu?' derdi." "Lanetli bir kişinin Kur'an-ı Kerim'e hakaret etmesi, dünyadaki bir milyar Müslümana hakarettir."

Birkaç İslam ülkesi, tekrarlanan Kuran yakımlarını protesto etti ve bu kabul edilemez eylemleri kınadıklarını ifade etmek için İsveç büyükelçilerini çağırdı. Irak, İsveç büyükelçisini sınır dışı etti ve Bağdat'taki İsveç Büyükelçiliği protestocular tarafından hasar gördü.

KAYNAK:TEVHİDHABER