Nasrallah Kasım Süleymani'nin Şehadet Yıl Dönümünde Konuştu (Video)

Nasrallah Kasım Süleymani'nin Şehadet Yıl Dönümünde Konuştu (Video)

Nasrullah :Kasım Süleymani Direnişin Kurulmasında Önemli Katkıda Bulundu

Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hassan Nasrallah, eski Devrim Muhafızları Kudüs Gücü komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani ve eski Halk Seferberlik Kuvvetleri komutanı Ebu Mehdi el-Mühendis'in şehadetlerinin ikinci yıldönümünde yaptığı konuşmada, ABD'nin iki şehidin öldürülmesinin yankılarının hala devam ettiğini söyledi

Genel sekreter, "Son iki yılda, [direniş ekseninin] Seyfül Kudüs savaşında olduğu gibi hâlâ iki liderin ayak izlerini takip ettiğini doğrulayan büyük savaşlar oldu" dedi.

Bölge ülkelerini ve halklarını katil ve suikastçı konusunda kararlı bir duruş sergilemeye çağırdı. Seyyid Nasrallah, "Irak, katil ve şehit konusunda bir duruş sergilemeli" dedi.

Seyyid Hasan Nasrullah, “ABD, IŞİD’i oluşturdu ve bu bahane ile Irak’a döndü. ABD Irak’ı işgal etti. Bunun için Irak’ta yaşanan tün cinayetlerden sorumludur. Milletlerimiz ve ülkelerimiz sadece bu şehitler için değil kendi gelecekleri için net bir tavır almalıdır” ifadesini kullandı.

Seyyid Hasan Nasrallah, Irak'ın bugün sahip olduğu güvenliğin "şehitlerin lütfu" olduğunu gördü. Suçlu ABD ile Irak'ı destekleyen İran'ı karşılaştırmak adil olur mu? dedi

Kaynak:Haber Kaynağı