Nasrallah : Daima Hazır Durumdayız Ve Bekliyoruz

Nasrallah : Daima Hazır Durumdayız Ve Bekliyoruz

Nasrallah, Hizbullah'ın İsrail ile anlaşma imzalanana kadar hazı durumdayız ve bekliyoruz dedi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah Salı günü Lübnan ve İsrail arasında yakında bir deniz sınırı çizme anlaşması hakkında Lübnan, İsrail ve Amerika'nın açıklamalarını temkinli bir şekilde karşıladı ve grubunun iki taraf tarafından nihai anlaşma imzalanana kadar askeri hazırlığını sürdüreceğini kaydetti.

“Cumhurbaşkanının resmi duruşunu açıklamasını bekliyoruz… Düşman hükümetinin resmi duruşunu bekliyoruz. Önemli olan İsrail kabinesinin yarın yapacağı toplantıda ne olacağıdır” dedi.

Nasrallah, "Resmi adımları bekleyeceğiz ve ancak anlaşma imzalandıktan sonra bir anlaşmamız olduğunu söyleyebiliriz" dedi.

“Lübnanlılar Naqoura'ya giden delegasyonları televizyonda görene kadar temkinli olmalıyız” dedi.

Nasrallah suçlamaları reddederek, "İsrail'de ve Arap medyasında bazılarının Hizbullah'ın anlaşmayı sabote etmek istediğini iddia etmesi garip. Lübnanlı yetkililer anlaşmanın Lübnan'ın taleplerini karşıladığını söylediğinde hiçbir sorunumuz yok." dedi

Hizbullah lideri, İsrail sınırını tanımadığını belirterek, “Biz sadece Lübnan sularından petrol ve gaz çıkarılmasını önemsiyoruz ve sınır belirleme konusundaki duruşumuz biliniyor” dedi.

Lübnan'ın potansiyel doğalgaz kaynaklarının sağlayacağı fonlara gelince, Hizbullah'ın lideri, “egemen fonları olan ülkelerin deneyimlerinden” faydalanılması çağrısında bulunurken, fonların nasıl yönetileceği konusunda endişe duyanlar arasında Hizbullah'ın da olduğunu kaydetti.