Mustafa Sarıgül'den açıklama

Mustafa Sarıgül'den açıklama

TMSF'nin tüm mal varlığına el koyduğu Mustafa Sarıgül, "Yapılmak istenen bir provokasyondur, ben 16 yıldır TMSF'den tek bir mektup bile almadım " dedi.

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu TMSF'nin tüm mal varlığına el koyduğu Şişli Belediye Başkanı ve CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, açıklama yayınladı.

"TMSF ile borç ilişkim yok"

 

TMSF'nin mallarına el koyması "provokasyon" yorumunu yapan Sarıgül şunları söyledi: "Yapılmak istenen bir provokasyondur. Benim TMSF ile bir borç ilişkim yok. 16 yıldır TMSF'den bir mektup bile almadım."

"Zamanlama çok manidar"

 

Öte yandan Hürriyet'e konuşan Sarıgül son günlerinde popüler sözlerini sarfetti. Sarıgül, "Bir bakanın demesi gibi zamanlama çok manidar" diye konuştu.

Hesapları ve 35 gayrimenkulüne el konuldu

 

TMSF, Mustafa Sarıgül'ün mallarına, 1998 yılında Korkmaz Yiğit'in sahibi olduğu ve TMSF bünyesinden batık bankalardan biri olan Bank Ekspres'ten çekilen 3,5 milyon dolar kredi geri ödenmediği için el koydu. Sarıgül'in 9 iş arkadaşı ile çektiği kredi 16 yılda faizleri ile 8 milyon dolara yükselince TMSF harekete geçti. Sarıgül'üm tüm bankalardaki hesapları ile 35 gayrimenkulüne el konuldu.