Müslümanların Kafaları Kesilirken Neredeydiniz?

Müslümanların Kafaları Kesilirken Neredeydiniz?

Kafası kesilen mavi gözlü sarı saçlı olunca Avrupa ayağa kalktı. İŞİD'i besleyip üretenler İŞİD benzeri vahşet kendilerine değince kınamada bulundu.

Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde bir Rusya askerinin Ukraynalı savaş esirinin kafasını kestiği iddia edildi. İddia üzerine açıklama yapan Kremlin, videonun orijinalliğinin sorgulanması gerektiğini söylerken Ukrayna tarafı Rusya'yı IŞİD'e benzetti.

Ukrayna savaşında zaman zaman sosyal medyaya yansıyan ve savaş suçu teşkil eden görüntülere bir yenisi daha eklendi. Ukraynalı Telegram kanallarında yayınlanan bir videoda Rus askerlerinin Ukraynalı iki savaş esirinin kafasını kestiği iddia edildi.

PESKOV: VİDEO ORİJİNAL OLAMAYABİLİR

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Kremlin sözcüsü Dimitriy Peskov açıklama yaptı. Görüntüleri 'korkunç' diye niteleyen Peskov, videonun orijinal olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurguladı.

Görüntüde Ne Var?

Videoda kafası kesilen Ukrayna ordusu mensubu askerin "Acıyor, acıyor!" diye çığlık attığı duyuldu.

Öte yandan videoyu çeken Wagner paralı askerleri, savaş suçunu işleyen Rus'u "eleştirdi." Videoyu çeken ve çevrede gezinen diğer askerler, "Öyle yaparsan belini kıracaksın. Hiç mi hayvan kesmedin? Tamamen kes, dibine kadar. Tamamını keseceksin" diyerek, kafa kesen Wagner mensubunu adeta "akıl verdiği" ve ona tavsiyelerde bulunduğu belirlendi.

Rus askerlerden birisi öte yandan kafası kesilen Ukrayna ordusu mensubunun yeleğini kameraya tutup "Bunlar paralı askerler. Savaşamadılar bile. İşlerini bitirdik" dedi.

Wagner mensupları, arka planda öldürülen Batılı paralı askerin ekipmanlarını kimin alacağını konuştu. Birisi miğferi isterken, ötekisi el bombalarına talip oldu.

Ruslardan birisi, miğferi isteyene "Alabilirsin ama memnun kalmazsın" diyerek, miğferin kalitesiz olduğu imasında bulundu.

NOT: Her şeye rağmen böylesi vahşi cinayetler her kime yapılırsa yapılsın bu cinayet gayr-i insani ve gayr-i İslami'dir. Vahşi ve hadsiz İŞİD'in korku oluşturmak amacıyla yaptığı aşağılık cinayetleri de, bu vahşete göz yuman destek veren Batı dünyasını da bu vesile ile bir kez daha kınıyor lanetliyoruz.(Tevhid Haber)