Mukteda Sadr'dan  İran Kudüs Gücü Komutanı  General Kaani'ye Mektup

Mukteda Sadr'dan İran Kudüs Gücü Komutanı General Kaani'ye Mektup

Irak medyası, Sadr hareketi liderinin Kudüs Gücü komutanına yazdığı mektubun metnini yayınladı. Bu mektubun tarihi, 15 Şaban'a denk gelen geçen Mart ayına aittir.

Sadr hareketi lideri Mukteda Sadr, Sumaria Haber ajansı tarafından yayınlanan bu mektupta; İran İslam Cumhuriyeti Kudüs Gücü Komutanı General İsmail Kaani'ye hitaben şunları yazdı:

"Hacı İsmail Kaani.. İmamımızın ve liderimizin ve dünyadaki adalet hükümetinin kurucusunun doğum gününü sizlere tebrik ediyor, Yüce Allah'tan bizi ve sizi bu zaferde sabit kılmasını niyaz ediyorum.

Özellikle sizin ve bizim acı çekmemize neden olan zalim diktatörlerin düşüşünden sonra, Irak ve İran iki komşu olarak zorluklarda ve sevinçlerde birbirlerini savunsunlar diye bize komşu olarak İran İslam Cumhuriyeti'ni vermiş olması Allah'ın biz Iraklılar için bir lütfudur.

Bu nedenle Irak, bu ülkenin topraklarının ve semasının İran'a yönelik saldırıların başlangıç ​​noktası olmaması konusundaki kararlılığını sürdürecektir. Sizin de buna bağlı kalacağınızı umut ediyoruz. Çünkü buna bağlı kalmamak bize çok zarar verir ve buna bağlı kalmamak, başkalarının bir bahaneyle bizi tehdit etmesine neden olur ve bu sizin kabul etmediğiniz bir şeydir. Bildiğiniz gibi Irak ana Şii ülkesidir ve burada Şii imamlarından 7'si bulunmaktadır ve bazı taraflar, şehit türbelerini bombalamak için pusuda beklemektedir.

Biz, İran İslam Cumhuriyeti'nin ister güneyden ister kuzeyden ister başkaları için, hatta Siyonist rejimin Irak'ı ve kutsal mekanları bombalaması için bir bahane olmasını istemiyoruz.

Eğer biz sizin bize saldırmanızı kabul edersek, bu, başkalarının bizi bombalaması için bir bahane olur... Irak da İran gibi bağımsız bir ülkedir. Allah-u Teâlâ sizi tüm kötülüklerden korusun... Düşmanı Irak topraklarında hedef almak bu şekilde değil, uluslararası toplum düzeyinde yaygın ve olağan olan diplomatik yöntemlerle gerçekleşebilir.

Bu nedenle bu iki ülkenin düşmanlara karşı aşılmaz bir destek olarak kalması için hükümetle ve ilgili taraflarla diyalog dili hakim olmalıdır. Bu alanda işbirliğine tamamen hazırız. Yani biz, diyalog kurmaya ve İran topraklarını hedef alan tüm düşman bölgelerini kapatmaya çalışıyoruz.

Ben, İran İslam Cumhuriyeti liderinin, bildiğiniz veya bilmediğiniz yerden bu ülkeye zarar gelmemesi için Irak'ın ve Şiiliğin gücünü vurgulayanlardan biri olduğundan eminim.'(Ajanslar)