Mukteda Sadr : Olaylar Bir Fırsat

Mukteda Sadr : Olaylar Bir Fırsat

Mukteda Sadr: Irak Parlamentosu Olayları; Altın bir fırsat elde edildi

Fars haber ajansına göre, Irak'taki Sadr hareketinin lideri Seyyid Mukteda es-Sadr, dün yaptığı açıklamada, yandaşlarının Irak parlamentosundaki varlığını "barışçıl bir devrim" ve "altın bir fırsat" olarak nitelendirdi.

Mukteda Sadr, Bağdat'ın yeşil bölgesini özgürleştiren barışçıl devrimin, zulmün ve terörün, yozlaşmanın, işgalin ve bağımlılığın ateşiyle yanan herkes için altın bir fırsat olduğunu söyledi.

Sadr'ın açıklamasında, "Dileğim, 2016'nın ilk altın fırsatını kaybetme trajedisinin bir daha yaşanmaması, bu da karanlıkları, yolsuzlukları, iktidar tekelini, dışa bağımlılığı ve mezhepçiliği ortadan kaldırmak için başka bir fırsattır.'' dedi.

Irak'taki Sadr hareketinin lideri, Irak parlamentosunun işgalini "siyasi sistemi, anayasayı ve seçimleri kökten değiştirmek için büyük bir fırsat" olarak değerlendirdi ve gizli hükümet lehine değiştirilen seçimlerin özgür ve sağlıklı olduğunu, ancak bunun gerçekleşmesi durumunda seçimlerin özgür ve sağlıklı olacağını söyledi.''

Sadr, reform çağrısını duyan ve yardım etmeyen herkesin şiddet, milis, adam kaçırma, açgözlülük, tehdit, yoksulluk ve aşağılamanın esiri olacağını açıkladı.

Irak'taki Sadr hareketinin lideri ayrıca aşiretlerden ve güvenlik güçlerinden devrimci olarak nitelediği yandaşlarına katılmalarını istedi ve ''Fırsatı kaçırırsanız beni suçlamayın; Çünkü sizi, ülkenizin kurtuluşu ve sizin için hayırlı olan bir şeye davet ediyorum.'' diye konuştu.(Ajanslar)