Mossad'ın Eski  Başkanından Şok İtiraf : İsrail Batı Şeria'da Apartheid Uyguluyor

Mossad'ın Eski Başkanından Şok İtiraf : İsrail Batı Şeria'da Apartheid Uyguluyor

Mossad'ın eski başkanı açıklamalarıyla herkesi şok ediyor, : İsrail Batı Şeria'da apartheid uyguluyor.. İbrani gazetesi: Bu tehlikeli açıklamaların bedelini ödeyeceğiz ve çok acı çekeceğiz

Bugün Perşembe günü, İşgal medyası Mossad'ın eski başkanının Tel Aviv'in Batı Şeria'da apartheid politikası uyguladığı yönündeki açıklamalarını yaydı.

Bugün Perşembe günü Yedioth Ahronoth gazetesi, eski Mossad şefi Tamir Pardo'nun açıklamaları ışığında işgalci devlette endişelerin bulunduğunu bildirdi.

Gazete, üst düzey yetkililer ve uluslararası hukuk alanında uzman avukatların dün gece güvenlik sistemindeki eski üst düzey yetkililerin bu tür açıklamaları nedeniyle işgalci ülkede siyasi düzeyde bir şok yaşandığını belirtti. Bakanların son açıklamalarına ek olarak, işgalin durumu hızla uluslararası hukuk mahkemelerinde ceza davasına yaklaşıyor.

Gazete, Pardo'nun açıklamasına saldıran üst düzey bir siyasi yetkilinin şu sözlerine yer verdi: “Bu abartılı bir açıklamadır ve işgalci devletin düşmanlarına, İsrail güvenliğinde en üst konumda olan bir kişinin apartheid kelimesini kullanmasına alan açmaktadır. sistem bize gereksiz zarar veriyor.” dedi

Apartheid Ne Demek ?

Afrika'nın güneyinde bulunan Güney Afrika Cumhuriyeti ile bu devlete bağlı Güneybatı Afrika'da (Namibya) 1948-1994 yılları arasında resmî devlet politikası olarak iktidarda bulunan Ulusal Parti hükûmeti tarafından uygulanan ve bu doğrultuda yasalar çıkartarak ırksal ayrımcılığı savunan sistemdir.[1] Apartheid kelimesi Afrikaanca "ayrılık" anlamına gelmektedir.[2] Bu süreç Avrupa kökenli beyazlar tarafından, baasskap adı da verilen ve beyaz ırkın diğer ırklardan üstün olduğunu savunan bir ideoloji ile yürütülmüştür.

Vikipedia

Kaynak: TEVHİDHABER