Mısır Ve Kore Ortak Uçak Üretecek

Mısır Ve Kore Ortak Uçak Üretecek

Mısır-Kore uçağı hakkında bir İsrail raporu: Savaş yetenekleri harika ve bir eğitim modeli değil

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Bir İsrail raporu, Mısır'ın Güney Kore ile işbirliği içinde üretmeye çalıştığı uçağın sadece bir eğitim modeli değil, büyük askeri yeteneklerle tasarlanacağını söyledi.

Arap Sanayileşme Örgütü tarafından temsil edilen Mısır, Aralık ayı başında Kore Havacılık ve Uzay Sanayii Şirketi (KAI) ile T-50 modelinin "gelişmiş bir askeri eğitim uçağı üretme teknolojisini yerelleştirmeyi" amaçlayan bir işbirliği ve ortaklık anlaşması imzaladı.

Bu konuda İsrail ordusu tarafından yayınlanan "İsrail Savunması" internet sitesinde, Mısır-Kore T-50'nin çok gelişmiş bir uçak olduğu ve Mısır'ın bunun için sadece bir eğitim modeli değil, silahlı bir model yapacağı belirtildi.

Site, Seul'deki medyanın Mısır'ın bu tür 100 eğitim uçağı üretmekle ilgilendiğini yazdığını ve bunun sebebinin Kore uçağı ile Mısır Hava Kuvvetleri'nde uçan F-16 savaş uçakları arasındaki uyum olduğunu yazdığını ekledi.

Uçak, daha önce Mısır Hava Kuvvetleri lisansı altında Çinli K-8E eğitim modelinin üretildiği Helwan fabrikasında üretilecek.

Mısır'daki Arap Sanayileşme Örgütü başkanı Mokhtar Abdel Latif, Aralık ayında anlaşmanın imzalanması sırasında, Koreli şirket ile gelişmiş bir eğitim uçağı üretim teknolojisini yerelleştirme konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi. Arap Sanayileşme Örgütü'ne ait fabrikanın gelişmiş üretim kapasitelerinden yararlanılarak Mısır silahlı kuvvetlerinin ihtiyacı olan uçaklar üretilecek denildi

Mısır'daki uçak fabrikasının kuruluş tarihi, 1975 yılında Arap Sanayileşme Örgütü'ne katılmadan önce, o dönemde Harbiye Bakanlığı'na bağlı fabrikalardan biri olarak 1950'lere kadar uzanıyor.

Arap Sanayileşme Örgütü'nün internet sitesine göre fabrika, önceki dönemde "Ciro 200" ve "Kahire 300"e ek olarak "ilk" jet uçağı üretimi olan "Jumhuriya" eğitim uçağını üretti.