Mehdi el-Mashat : Yemen Krizinin Arkasında ABD ve İngiltere Var

Mehdi el-Mashat : Yemen Krizinin Arkasında ABD ve İngiltere Var

Al-Mashat: Riyad görüşmelerinin adı barış ve içlerinde daha büyük saldırganlık ve daha şiddetli bir kuşatma var

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey başkanı Mehdi el-Mashat bugün Cumartesi günü yaptığı açıklamada, "Suudiler, BAE ve ikiyüzlüler içerideki ve onlar Amerikalıların entrikalarının uygulayıcılarından başka bir şey değildirler.

Al-Mashat, "Yemen halkını hedef alan komplonun arkasında Amerikalılar ve İngilizler var" diye ekledi ve "faillerin Suudiler olduğunu" kaydetti.

Saldırganlığın başlangıcından bugüne kadar düşmanın tüm planlarını boşa çıkaran rolün Yemen halkının rolü olduğuna dikkati çekerek, "saldırganlık koalisyonunun uygulamaları bize bu saldırganlığın gerçekliğini kesin olarak ortaya koyuyor" dedi.

Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey başkanı, "komplonun, düşmanın en iğrenç suçları ve en şiddetli kuşatmayı uyguladığı bir saldırganlık bağlamında olduğunu, ardından içine kaos ve hukuksuzluk eklediğini" belirterek, "bunu yapmayacağız" uyarısında bulundu. " Hem içeriden hem dışarıdan kuşatma ve toplu katliam gerçekleşiyor dedi

Al-Mashat, "Riyad görüşmelerinin büyük saldırganlık ve daha şiddetli bir kuşatma içerdiğini" belirterek, "barışın önkoşullarının barış isteyenler için açık olduğunu belirtti.

Aynı zamanda , "Ensarullah hareketi bugün, Cumartesi, Körfez İşbirliği Konseyi'nin Riyad'a danışma davetini reddetti. Yemen'deki Yüksek Siyasi Konsey üyesi Muhammed Ali el-Husi, Yemen-Yemen istişarelerinin Yemen'de "çözümlere yol açan diyaloğun başlangıcı olarak" yapıldığını ve "bu görüşmelerin geniş kapsamlı keşif diyaloglarından sonra yapılmadığını" söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı