'Mavi Marmara Gazisi Hükumete Çağrı Yaptı

'Mavi Marmara Gazisi Hükumete Çağrı Yaptı

Siyonistlerin Mavi Marmara'ya düzenledikleri saldırı sonucu gazi olan Yusuf Özçoban, siyonist terör şebekesi ile anlaşmaya varılmasının doğru olmadığını ve bu hatadan dönülmesi gerektiğini söyledi.

Abluka altındaki Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için yola çıkan Mavi Marmara gemisine 31 Mayıs 2010 tarihinde, uluslararası karasularda siyonist rejimin çeteleri tarafından helikopter ve hücum botları ile saldırı düzenlenmiş, saldırıda 10 Müslüman şehit olurken onlarca Müslüman da yaralanmıştı.

Mavi Marmara gemisine Gaziantep'ten katılan ve siyonistlerin 2010 yılında Mavi Marmara gemisine düzenlendiği saldırıda ağır yaralanan Yusuf Özçoban, Mavi Marmara davasında Türkiye ve siyonist terör şebekesi arasında yapılan anlaşmayı doğru bulmadıklarını söyledi.

Mavi Marmara katliamının yıldönümünde İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Özçoban, Mavi Marmara konusunda hükümetin ortaya koyduğu çözüm ve kararlara katılmadığını söyledi.

2010 yılında Gazze'deki ablukanın kaldırılması için Mavi Marmara gemisi oluşturulduğunu ifade eden Özçoban, "Gaziantep'te bir boykot çalışmamız vardı. Bunu biz insanlara dağıttık. Bir duyarlılık olsun ve israil malları alınmasın, boykot edelim diye bu minvalde israile karşı yapabileceğimiz ancak buydu. Bu çalışmalarımızın sanki lütfu ve ikramı olarak Allah-u Teâlâ bize Mavi Marmara'ya katılmayı nasip etti. Allah-u Teala'ya şükürler olsun Mavi Marmara gemisi Filistinlilerin mazlumiyetini Dünya kamuoyuna taşıdı ve unutulmayacak bir öncülük yaptı." ifadelerini kullandı.

"Mavi Marmara Gazze'deki ablukasının kaldırılması için yola çıktı"

Mavi Marmara gemisine katılanların amacının Gazze'deki ablukayı kırmak ve insani yardım ulaştırmak olduğunu ifade eden Özçoban, şunları söyledi:

"Mavi Marmara gemisinde çok iyi insanlar vardı. Orada çok muhterem insanlarla tanıştım. Türkiye'nin, dünyanın dört bir tarafından gelen insanlarla tanıştım. Mavi Marmara'da tanıştığım insanların hepsinin de ortak noktası, kardeşlerine yardım etme gayreti ve Müslümanların derdiyle dertlenmek. Yani Mavi Marmara bir iyilik gemisiydi. Mavi Marmara'nın amacı; Gazze ablukasının kaldırılması ve bu ablukayı da tüm dünya kamuoyuna duyurmaktı. Rabbim inşallah hayırlara vesile kılsın. İnşallah Gazze'deki ablukayı Rabbim en yakın zamanda kaldırılmasını nasip etsin."

"Şehitlere gıpta ettim"

Mavi Marmara organizasyonuna katılanların, Filistinli kardeşlerine destek olmak için katıldığını ve şehit olacaklarını bildikleri halde, Gazze'deki ablukayı kırmak için yola çıktıklarına dikkat çeken Özçoban, şöyle konuştu:

Özçoban, "Filistin davasına bir damla suda biz taşıyalım istedik. Allah-u Teâlâ'da nasip etti. israili boykot çalışmamdan dolayı bize de Mavi Marmara gemisine katılmayı lütfetti Rabbim. İnşallah Filistinli kardeşlerimizin yanında beraber mücadele etmek nasip olur. Belki Rabbim bize de orada şehadeti nasip eder. Filistinli kardeşlerimizin çektiği bu zulmü biz bir hafta yaşadık. O zalimlerin zulmünü gördük. Ben Türkiye'ye geldiğimde bir ay boyunca yeme ve içmeden kesildim. Psikolojik olarak rahatsızlık yaşadım ve Allah (Celle Celaluhu) kimseyi düşürmesin, esaret gerçekten çok zor. Hatta ben o şehitlere gıpta ettim. Gerçekten Rabbim Filistinli kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Onların imanı en üst seviyededir. Bu zulme dayanıyorlar, direniyorlar, büyük bir mücadele ediyorlar. Bu mücadeleden de asla geri adım atmıyorlar. Allah (Celle Celaluhu) onlara güç kuvvet versin, onların imanını artırsın."

"Bu terör çetesi ile neden anlaşıldı?"

Siyonist terör şebekesi ile anlaşılmasını doğru bulmadığını ve Türkiye'nin bu hatadan dönmesi gerektiğini söyleyen Özçoban, "Mavi Marmara konusunda hükümetin aldığı bu kararlara gerçekten katılmıyorum ve reddediyorum. Bu konuda yanlış adımlar attığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız da terör devleti diye nitelendiriyor. Peki, bu terör devleti ile neden anlaşıldı? Büyük bir hata olduğunu sanırım cumhurbaşkanımız da fark etmiştir. İnşallah bu hatasından tez zamanda döner. israile karşı yaptırımlar uygulanır. Gazze'deki ablukayı kaldırmak, Kudüs davasını sahiplenmek için inşallah bu konuda adımlar atılır. israil ile bütün ilişkiler durdurulmalı, ekonomik bir boykot uygulanmalıdır. Kamuoyu da Kudüs ve Filistin davasını sahiplenmeli, israilin yapmış olduğu zulmü duyurmalıdır. Bu noktada insanlar daha çok bilgilendirilmeli, israile karşı gerekirse İslam ümmeti bir olup savaşmalıdır." dedi.

"Yeni Mavi Marmara gemilerine ihtiyacımız var"

"Yeni Mavi Marmara gemilerine ihtiyacımız var" diyen Özçoban, "Umarım inşallah öyle bir organizasyon olur. İnanıyorum ki bütün Müslümanlar bu gemiye iştirak edeceklerdir. Mavi Marmara gemisinde belki 70 cemaatten insanlar vardı. Hepimiz birlik ve beraberlik içerisindeydik. Cemaatler ayrı ama hepimizin davası bir. Çünkü hepimiz bir ümmetiz. Hedefimiz tektir ve Müslüman'ız, biriz. Kitabımız Kur'an-ı Kerim ve Peygamberimiz Hazreti Muhammed'dir. (Aleyhisselam)" ifadelerinde bulundu.

Geminin, son günlerde sosyal medyada paylaşılan ve tepkilere neden olan görüntülerine işaret eden Özçoban, "Geminin hurdaya ayrılması gerçekten çok üzücü bir durum. Buna çok üzüldüm." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

İtalya'da erken seçim ihtimali

İtalya'da erken seçim ihtimali