Mahmud  Abbas Görevi Bırakacak mı  ?

Mahmud Abbas Görevi Bırakacak mı ?

Mahmud Abbas'ın olumsuz durumu ve halefiyle ilgili endişeler artıyor

Raporlar, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın (88) geçen ay yapılan çeşitli tıbbi muayenelerden sonra, uzun vadede cumhurbaşkanı olarak görevlerini yerine getirebilecek kadar sağlıklı olmadığını ve dolayısıyla Siyonist rejim. El Fetih hareketinde ondan sonra bu hareketin başına kimin geçeçeğini tartışıyor

Lübnan'ın Al-Akhbar gazetesinin haberine göre El Fetih hareketindeki kaynaklar, Abbas'ın geçtiğimiz haftalarda tıbbi muayene için Ramallah'taki Al-Asthari Hastanesine gitmesi gerektiğini söylediğini yazdı. Ancak hastaneye gitmek yerine doktorların örgütün Ramallah'taki merkezine gelip kendisini muayene etmesini tercih etti. Doktorlar onu muayene etmeleri için birkaç kez çağrıldı ve hatta Ürdün'deki Birleşmiş Milletler'e gitmeden önce gizlice acil bir muayeneden geçti.

Aynı zamanda Fetih hareketi içinde Abbas'ın halefi hakkında söylentiler artmış ve taraflar bu konuda yakın gelecekte bir halef üzerinde uzlaşmaya varmaları ve böyle bir anlaşmada herhangi bir anlaşmazlık veya rekabet olmaması konusunda anlaşmaya çalışıyorlar.

Bu bağlamda El Fetih hareketi içindeki kaynaklar, Batı Şeria'da bu hareketin ikinci kademe liderliğinde ve popüler konumunda Abbas'ın yerine Mervan el-Bargusi'nin gelmesi gerektiği yönünde bir yaklaşım olduğunu; Ancak Merkez Komite liderliği bu yaklaşıma karşı çıktığını yazdı .

Bu kaynaklar, son dönemde Merkez Komite liderlerinin Abbas'ın sağlık durumuyla ilgili tıbbi raporları incelediğini ve fiilen kendilerini onun bir sonraki adımına hazırladığını söylediler. FKÖ yürütme komitesi ve El Fetih hareketinin merkez komitesi sekreteri Hossein al-Sheikh de merkez komite liderlerine yeni mali ayrıcalıklar sunarak ve komiteyi ikna etmeye çalıştığı bildirildi

Al-Sheikh, Al-Barghouthi'nin halefliğine muhalefet etmesine rağmen, Al-Barguthi hakkında konuşurken Al-Rajjub ve Al-Alawul'un kendisine karşı herhangi bir eyleminin üstesinden gelmenin bir yolunu buldu.

Gerçek şu ki Siyonist rejim, Abbas'ın yerine Al-Sheikh veya Filistin Kamu İstihbarat Teşkilatı başkanı Majid Faraj'ın gelmesini istiyor çünkü ikisi de Abbas gibi silahlı direnişe tamamen ve kararlı bir şekilde karşı. Bu bağlamda, işgal ordusundaki operasyon departmanının eski başkanı Yisrael Ze'ev, daha önce hükümetini Filistin Yönetimi'nin çöküşü ve bunu takip edecek feci sonuçlar konusunda uyarmıştı, bu çöküşün "İsrail'e asla fayda sağlamayacağını, Batı Şeria Hayal bile edilemeyecek sonuçları olan bir kaosa yol açar ve İsrail'in istemediği ikinci ve alternatif bir gücün ortaya çıkmasına yol açar uyarısında bulumuştu.

Ayrıca Siyonist raporlar, geçen hafta ABD'ye giden Shabak lideri Ronen Barr'ın, hükümetinin Batı Şeria'daki güvenlik durumu ve Filistin Yönetimi'ndeki durumun ciddi şekilde kötüleşmesiyle ilgili endişelerini dile getirdiğini gösteriyor.

Bu raporlar, El Fetih ve Hamas hareketinin üst düzey yetkililerinin şimdiden Mahmud Abbas'ın ya doğal olarak ya da tıbbi sakatlık durumuna girerek siyaset sahnesini terk etmesini beklediklerini gösteriyor. El Fetih yetkilileri tarafından oluşturulan silahlı grupların saha çatışmaları ve Mayıs 2021'de Wall Guardian Operasyonu'ndan sonra Batı Şeria'da ortaya çıkan yeni silahlı gruplar da dahil olmak üzere, arka arkaya bir çatışmaya hazırlanıyorlar. Siyonit medya Abbas'ın siyaset sahnesinden çekilmesinin ardından çıkan çatışmanın bölgede güvenlik kaosuna ve silahlı gruplar arasında savaşa yol açabilecek olmasına rağmen, belirsizliğini koruduğu konusunda ısrar ettiğini de duyurdu. Abbas, iş göremezliği durumunda gücün düzenli bir şekilde devri için üzerinde anlaşmaya varılmış herhangi bir yasal mekanizma oluşturmadı.

Abbas ve Fetih yönetimi ve başarısızlık korkusuyla cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerini yapmaktan kaçınıyor.

Kaynak:TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı