Macron: Ukrayna'daki Rus operasyonu  Avrupa Tarihinde Bir Dönüm Noktası

Macron: Ukrayna'daki Rus operasyonu Avrupa Tarihinde Bir Dönüm Noktası

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, BM Güvenlik Konseyi'ni "Rusya'yı sorumlu tutmaya" çağırdı ve ülkesinin "Ukrayna'da bu krize girmemek için büyük çaba sarf ettiğini" söyledi.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri operasyonunun "Avrupa tarihinde bir dönüm noktası" olduğunu söyledi.

Macron, "Avrupa'da başlayan bu yeni aşamanın birçok yansıması olduğunu" belirterek, Moskova'ya yönelik yaptırımların "saldırı düzeyinde olacağını ve zayıf olmayacağımızı" söyledi.

Fransız cumhurbaşkanı Ukraynalı mevkidaşı Volodymyr Zelensky'nin "kendisine durumu topyekün bir savaş olarak nitelendirdiğini" ve "Avrupa ve uluslararası düzeyde atılacak kısa vadeli adımları ve başlatılacak girişimleri birlikte planlama" iradesini dile getirdiğini söyledi.

Buna karşılık İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkesinin "Rusya'ya karşı büyük bir yaptırım paketi uygulayacağını" söyledi.

Fransa cumhurbaşkanı, "Ülkesi Ukrayna'yı tereddüt etmeden destekliyor ve Avrupalı ​​müttefiklerimizin egemenliğini ve güvenliğini destekliyoruz" dedi.