Salih Aruri'ye Yapılan Suikastın Ayrıntıları Açıkladı

Salih Aruri'ye Yapılan Suikastın Ayrıntıları Açıkladı

Lübnanlı bir yetkili, Fransız haber ajansı AFP'ye, El Aruri'nin Beyrut'ta öldürülmesinin güdümlü füzeler kullanılarak önceden hazırlanmış bir suikast olduğunu söyledi.

Üst düzey bir Lübnanlı güvenlik yetkilisi Çarşamba günü Fransız haber ajansı AFP'ye , İsrail'in Beyrut'ta bulunan Hamas'ın iki numaralı Salih el-Arouri'yi savaş uçağından atılan güdümlü füzelerle şehid ettiğini açıkladı.

Lübnanlı yetkililer ve Hamas Salı günü İsrail'i Beyrut'un güney banliyölerinde El Aruri'yi öldürmekle suçlarken , Lübnan devlet medyası onun bir insansız hava aracı saldırısında diğer altı kişiyle birlikte şehid olduğunu açıklamıştı .

Güvenlik endişeleri nedeniyle isminin gizli kalmasını isteyen yetkili, "Arouri, İsrail savaş uçağı tarafından fırlatılan güdümlü füzelerin kullanıldığı saldırılarda öldürüldü." dedi.

El Aruri'nin şehid edilmesi ile ilgili Lübnan'daki resmi soruşturma hakkında bilgi sahibi olan yetkili, "Bir insansız hava aracı bu kadar hassas bir saldırı gerçekleştiremezdi" dedi.

Yetkiliye göre, saldırıda kullanılan güdümlü füzelerin ağırlığı yaklaşık 100 kilo bu da onları bir insansız hava aracıtarafından atılmadığının göstergesi.

6 FÜZE KULLANILMIŞ

Yetkili, Salı günkü saldırıda altı füzenin kullanıldığını, bunlardan dördünün patladığını söyledi.

Kaynak, patlayan füzelerden ikisinin iki katı deldiğini ve Arouri'nin diğer Hamas yetkilileriyle toplantı yaptığı bir odada patladığını da sözlerine ekledi.

TERCÜME TEVHİDHABER

Kaynak:Haber Kaynağı