Kuzey Kore: Rusya ile Birlikte Emperyalizme Karşı Birlikte Savaşacağız

Kuzey Kore: Rusya ile Birlikte Emperyalizme Karşı Birlikte Savaşacağız

Kim'den Putin'e: İlişkilerimiz yeni bir seviyeye çıkacak ve emperyalizme karşı savaşta birlikte mücadele edeceğiz

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kuzey Koreli mevkidaşı Kim Jong Un ile yaptığı görüşmede, bu toplantının "ekonomik iş birliği, insani konular ve bölgedeki durum hakkında konuşmak için" yapılmasının gerekli olduğunu doğruladı.

Putin, zırhlı treniyle Rusya'yı ziyaret eden mevkidaşı Kim ile Amur bölgesindeki Vostochny uzay üssünde buluştu ve iki cumhurbaşkanı, Soyuz-2 fırlatma kompleksi de dahil olmak üzere uzay üssündeki bir dizi tesisi denetledi.

Uzay istasyonunu inceledikten sonra iki taraf üst düzey ikili görüşmelerde bulundu ve bunun öncesinde Putin "Rusya'da uzay endüstrisinin gelişmesinden" duyduğu gururu dile getirdi.

Kim Jong Un'a hitaben Putin şunları söyledi: "Görüşmemiz özel bir zamanda gerçekleşiyor... Rusya ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 75. yılı."

Kim Jong Un da ​​Putin'le yaptığı görüşmede "bu davet için minnettar olduğunu" belirterek, "ziyaretin çok önemli bir zamanda gerçekleştiğini" vurguladı.

Emperyalizme karşı savaşı hep birlikte savaşacağız
Kim Jong-un, "Rusya ile ilişkinin her iki halkın çıkarları doğrultusunda yeni bir seviyeye yükseleceğini" açıklayarak, "Rusya ile ilişkinin uzay teknolojilerinin geliştirilmesinde iş birliğine sahne olacağını" ifade etti.

İki ülke arasındaki askeri iş birliğine ilişkin Kuzey Kore cumhurbaşkanı, ülkesinin "emperyalizme karşı Rusya'nın yanında savaşacağını" belirterek, Seul'un "her zaman Başkan Putin ve Rus liderliğinin kararlarını destekleyeceğini" ifade ederek arzusunu ifade etti.

KAYNAK: TEVHİDHABER