Katil Suud Yardım Dileniyor

Katil Suud Yardım Dileniyor

Suudi Arabistan, Husilerin artan gücünün ve saldırılarındaki artışın nedenini ortaya koyuyor ve son BAE saldırısının ardından uluslararası topluma acil bir yardım talebi talep gönderiyor.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Suudi Arabistan Krallığı, uluslararası toplumu ve Güvenlik Konseyi'ni Yemen'deki Ensarulllah'a karşı sert önlemler almaya çağırdı ve kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşmaya çalışan tüm barış çabalarını engellediğini vurguladı.

Suudi Arabistan'ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Müsteşar Muhammed bin Abdülaziz Al-Ateeq, BM Güvenlik Konseyi'nde "Orta Doğu'daki Durum" başlığı altındaki tartışmaya ilişkin yaptığı konuşmada, "". Bu İran destekli milislere yönelik önlemler, onlara dahafazla zarar vermek içindir sağlayan .” Yemen halkına, yönelik saldırılar bölgenin güvenlik ve istikrarını istikrarsızlaştıran ve uluslararası barış ve güvenliği büyük ölçüde etkileyen.etkendir dedi.

Suudi Arabistan liderliğindeki Arap koalisyonu, geçtiğimiz Pazartesi günü, Suudi Arabistan Krallığı'na doğru fırlatılan 8 insansız hava aracının gün boyunca durdurulduğunu ve imha edildiğini duyurdu. Koalisyon, "Havada insansız hava araçları kullanarak düşmanca saldırı tehdidini takip ediyoruz" dedi.

Yemen'deki Ensaruulah Pazartesi akşamı Dubai ve Abu Dabi havaalanlarını ve BAE'deki hassas önemli bölgeleri balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla hedeflediklerini duyurdu.