Katil ABD Yine Endişelenmiş !

Katil ABD Yine Endişelenmiş !

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, BM Yemen Özel Temsilcisi Hans Grundberg ile yaptığı telefon görüşmesinde, Yemen'de artan sivil kayıplarla ilgili "derin endişesini" dile getirdi.

TERCÜMEHABER/TEVHİDHABER

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Yemen'deki sivil kayıplardan duyduğu endişeyi dile getirerek, tüm tarafların Yemen'deki çatışmanın tırmanmasına ve uzamasına yol açan saldırılarını kınadı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ned Price yaptığı açıklamada, Blinken'in BM'nin Yemen elçisi Hans Grundberg ile yaptığı görüşmede, "gerginliğin acilen azaltılması ve tüm tarafların yükümlülükler de dahil olmak üzere uluslararası insancıl hukuk kapsamındaki yükümlülüklerine uyması gerektiğini vurguladı dedi.

Bakan ayrıca, Birleşmiş Milletler Özel Elçisi Grundberg'in kapsamlı bir siyasi çözüm arayışındaki süregelen çabalarına verdiği desteği de teyit ederek, Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre "adalet ve hesap verebilirliğin Yemen'de kalıcı barışı güvence altına almanın anahtarı olacağını" kaydetti.

Dün, BM'nin Yemen elçisi BM Güvenlik Konseyi huzurunda " koalisyonun Saada'daki bir gözaltı tesisine düzenlediği hava saldırısının 300'den fazla tutuklunun öldürülmesi ve yaralanmasıyla sonuçlandığını" söyledi.