Katar'dan  Nükleer Anlaşma Yorumu

Katar'dan Nükleer Anlaşma Yorumu

Katar: Adil bir nükleer anlaşmaya geri dönmek bölgenin güvenliğinin çıkarınadır

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Dün, Perşembe günü, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdulrahman Al Thani, Katar'ın Tahran ve Washington'un nükleer anlaşmaya geri dönme arzusunu dile getirdi.

Katar, İran ve Amerika'nın nükleer anlaşmanın yeniden canlandırılmasına katkıda bulunacak bir uzlaşmaya varmasını ve tüm tarafların endişelerini dikkate alarak herkes için adil bir anlaşmaya varmasını dört gözle bekliyor" dedi.

Bu açıklama , Katar Dışişleri Bakanı ile İranlı mevkidaşı Hüseyin Amir Abdullahian arasında, iki tarafın ikili ilişkileri, nükleer anlaşmaya dönüş müzakerelerindeki son gelişmeleri ve bir dizi ortak çıkar konusunu gözden geçirdiği bir telefon görüşmesi sırasında geldi.

Geçen ay Muhammed bin Abdul Rahman Al Thani, Amir Abdullahian ile nükleer müzakerelerdeki son gelişmeler ve bölgesel gelişmeler hakkında bir telefon görüşmesi yaptı.

Mayıs ayında Katar dışişleri bakanı, "mevcut küresel durumun büyük ölçüde uluslararası uyum ve daha fazla diplomatik angajman gerektirdiğini" belirterek, "Katar dengeli bir yatırım stratejisi istiyor ve herkesle iyi çalışmayı dört gözle bekliyor" dedi.

Piyasalara ek miktarda İran petrolü pompalamak , ham petrol fiyatlarının dengelenmesine ve enflasyonun düşürülmesine yardımcı olacaktır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı