Katar'da Kritik Zirve

Katar'da Kritik Zirve

Doha, Mayıs ayında Afganistan konulu uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yapacak

BM Genel Sekreteri önümüzdeki haftalarda Katar'ın başkenti Doha'nın ev sahipliğinde Afganistan konusunda uluslararası bir toplantı yapacak.

ISNA'nın haberine göre BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephen Dujarric, bu örgütün Genel Sekreterinin 1 ve 2 Mayıs tarihlerinde farklı ülkelerden özel temsilcilerin katılımıyla bir toplantı düzenleyeceğini söyledi.

BM Genel Sekreteri sözcüsü, bu toplantının amacının, Afganistan'daki duruma ilişkin istikrarlı bir yola doğru ortak hedefler üzerinde uluslararası işbirliğini harekete geçirmek olduğunu söyledi. Bu toplantı, belirli sayıda konu hakkında konuşmak ve beklentileri dile getirmek için bir fırsattır dedi

Bu toplantıda Taliban hareketinin temsilcilerinin bulunmasına ilişkin bir soruya yanıt olarak, bu aşamanın Afganistan ile ilgilenen farklı ülkelerin temsilcileri arasında bir toplantı olacağını söyledi.

Dujarric ekledi: Genel Sekreter'in dediği gibi, pragmatizm ve ilkelere dayalı bir yaklaşım geliştirmek bir önceliktir. Kapalı kapılar ardındaki bu tür görüşmelerin, önümüzdeki zorluklar hakkında daha bütünleşik bir fikir birliği ve anlaşmaya olanak sağlayacağını umduğunu ifade etti.

Kaynak: TEVHİDHABER