Katar ve Amerika Ortak Tatbikat Düzenliyor

Katar ve Amerika Ortak Tatbikat Düzenliyor

Sky Shield 6Katar ve Amerika arasında ortak hava tatbikatı düzenliyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Katar Hava Kuvvetleri, Amerikalı mevkidaşı ile birlikte "Sky Shield 6" tatbikatı kapsamında Katar hava sahasında bir hava oluşumu gerçekleştirdi.

Katar Savunma Bakanlığı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, savaş grubunun komutanı "Mohammed Al-Dosari" önderliğinde gerçekleştirilen tatbikatın Katar hava sahasını korumak için bir hava kalkanı içerdiğini söyledi.

Ababeel (F15), Al-Adiyat (Rafale) ve Al-Dhariyat (Tayfun) filolarının, Amerikan "F16" uçağı, "KC135" tedarik etmek üzere katılımıyla tatbikata katıldığını da sözlerine ekledi.

Bakanlık, tatbikatın Katar ve ABD arasındaki ortaklığın entegrasyonunu geliştirmek ve güçlendirmek ve bölgeyi savunmak için güç ve ortak bir taahhüt göstermek için geldiğini açıkladı.

Bu tatbikat, 20 Kasım'da başlaması planlanan ve Doha'nın Orta Doğu'daki ilk küresel etkinliği düzenleme ve güvence altına alma hazırlıklarının bir parçası olan Katar Dünya Kupası'nın başlamasından bir ay önce gerçekleşti.

Geçen ayın sonlarında Katar hükümeti, başkent Doha'da düzenlenen bir törenle, 2022 Dünya Kupası ile ilgili bilgi alışverişi konusunda Amerika Birleşik Devletleri ile ortak bir bildiri imzaladı.

Katar'da, çoğu hava kuvvetlerinden yaklaşık 13.000 Amerikan askeri, başkent Doha'nın 30 km güneybatısındaki "Al Udeid" üssünde bulunuyor.

Resim