Kassam Tugayları Yeni Zırh Delici Bombasını Tanıttı

Kassam Tugayları Yeni Zırh Delici Bombasını Tanıttı

Hamas hareketinin askeri kanadı olan Kassam Tugaylarına bağlı Cenin Taburları, Cumartesi günü “Şavaz 1" (alev) adı altında yeni zırh delici bombasını tanıttı.

Cenin Taburları şu açıklamalarda bulundu: ‘Bu bomba, işgalcilerin Cenin'e yönelik son saldırısında direnişin kullandığı savaş silahlarından biridir ve yüksek bir yıkıcı güce sahiptir ve bu bomba ile işgalcilerin askeri araçları patlatılmıştır.

Kassam mühendisleri, bu tür bombalardan daha fazlasını üretmek ve daha yeni örneklerin gücünü geliştirmek için gece gündüz çalışmaktadır.’

İşgal güçlerinin Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin'e düzenlediği son saldırıda kullanılan bu yeni bombanın yapımı ve kullanımı, Cenin'deki Filistin direnişinin güç ve kabiliyetindeki büyük bir sıçramayı göstermektedir.

“Şavaz” (alev) bombası, Irak direniş güçlerinin bu ülkenin işgali sırasında Amerikan askerlerine karşı kullandığı askeri teçhizata ve aynı zamanda Güney Lübnan'da işgalci İsrail güçlerine karşı Lübnan direnişinin kullandığı savaş teçhizatına benziyor.

Bazı ABD askeri verilerine göre, bu tür bombalar çelik teçhizatta 200 mm delme kabiliyetine sahiptir. Bu sistem ve zırh delici patlayıcı tuzağı, konik astarlı patlayıcılar içeren bir kaptan oluşur ve bu bombanın en zayıf patlama noktası olan koni astarı istenen nesneyi hedefler. Daha sonra genellikle bakırdan yapılan metal plakalar geçirgenlikleri sayesinde istenilen hedefte hareket ederler ve bir ok ucuna dönüşerek zırhlı araçların delinip yok edilmesini sağlar.(Ajanslar)