Kasım Süleymani Suikastı Hakkında Yeni Gelişme

Kasım Süleymani Suikastı Hakkında Yeni Gelişme

Irak, Kasım Süleymani suikastında İran'a "gerekli belgeleri İran'a devretti...

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Uluslararası İşlerden Sorumlu Yargı Organı Başkan Yardımcısı Kazem Gharibabadi, "Şehit Hacı Kasım Süleymani ve arkadaşlarının" öldürülmesine ilişkin soruşturmayla ilgili ortak komite toplantısının sonuçlandığını duyurdu.

Gharibabadi bugün yaptığı açıklamada, Irak tarafının toplantıda İran tarafının bu terör suçuna ilişkin istediği belgeleri sunduğunu söyledi.

Yargı başkan yardımcısı, Bağdat'taki ortak toplantıda yapılan ortak açıklamada şu kararların allındığına dikkat çekti:

1 - Her iki ülkedeki adli dosyaların ileriye taşınması ve bu suçla ilgili olarak adaletin sağlandığını doğrulamak için belge ve tamamlayıcı bilgi alışverişi de dahil olmak üzere ikili işbirliğinin hızının hızlandırılması.

2- Tüm sanıklara en kısa sürede ve adil bir ceza verilmesi amacıyla, bu suçun çeşitli yönleriyle ilgili olarak İran ve Irak'ta yürütülen soruşturmaların tamamlanmasının vurgulanması.

3- Bu suç eylemi emrinin verilmesi, planlanması veya yürütülmesinde görev alan herkesin kovuşturulması, ve cezalandırılması konusunda her iki tarafça da gerekli tedbirlerin alınması

Gharibabadi, İran tarafının bu dosyayla ilgili soruşturmayı tamamlamaya yakın olduğu göz önüne alındığında, Tahran'daki Cumhuriyet Savcılığının bu yılın sonuna kadar dosyaların mahkemeye teslim edilmesinin beklendiğine dikkat çekti (İran - 20 Mart 2022), ilgili iddianamede soruşturmaya dahil olan herkes hakkındaki suç ve suçlamaların araştırması için soruşturma başlatmıştı