Kabe'de Cuma Hutbesi Skandalı(VİDEO)

Kabe'de Cuma Hutbesi Skandalı(VİDEO)

Kabe İmamı Essudeys Suriye'de katledilenler için gözyaşı döktüğü hutbe'de Suud rejimi'nin yaptıklarını tarihi bir tavır olarak nitelendirdi ve Mısır'ı görmezden geldi...

Kabe İmamı Abdurrahman Essudeys bugün Mekke-i Mükerreme'de, Kabe-i Muazzama'da verdiği cuma hutbesinde Arabistan kralını överek, kralın Mısır'daki tavrını tarihi bir tavır olarak niteledi.

Kabe İmamı'nın Mısır'daki katliama sessiz kalan ve darbeye destek veren Suudi Arabistan kralını açıktan övmesi tepki aldı.
Sudeys hutbesinde İslam coğrafyasında meydana gelen bazı olayları "terörist" ve "fesatçı" hadiseler olarak niteledi. Öte yandan Suriye'deki kimyasal saldırıyı kınayan Sudeys, 1400′e yakın insanın hunharca kimyasal gazlarla katledildiğini belirterek, yapılanın Şeriat'a göre büyük bir cürüm olduğunu vurguladı. Sudeys'in Suriye'deki durumu anlatırken duygulandığı ve gözyaşı döktüğü görüldü.
Öte yandan hemen bu olayları anlatmasının ardından Sudeys, Suudi Arabistan'ın İslam aleminde meydana gelen fesad olayları karşısındaki tutumunu övdü. Suudi hükümetine teşekkür eden Sudeys, Suudi yönetiminin duruşunu "tarihi bir duruş" olarak niteledi.
Sudeys'in Mısır'daki darbeye destek veren ve finansal yardımda bulunan Suudi yönetimini Kabe'deki cuma hutbesinde övmesi ise İslam aleminde tepki topladı.