Japonya'dan Çin'e Karşı Yeni Hamle

Japonya'dan Çin'e Karşı Yeni Hamle

Japonya, Çin ile gerilim yükselirken uzun menzilli füzeler geliştiriyor

Japonya, komşu Çin ile artan gerilimin ortasında savunmasını güçlendirirken, bir dizi gelişmiş, uzun menzilli füze geliştirme ve inşa etme planlarını duyurdu.

Japonya Savunma Bakanlığı, "Mitsubishi Heavy Industries" şirketi ile 2027 yılına kadar uzanan bir plan kapsamında silah geliştirmek ve büyük miktarlarda üretmek için sözleşmeler imzaladığını söyledi.

Değeri 2,8 milyar doları aşan anlaşmalar, Başbakan Fumio Kishida'nın Aralık ayında savunma harcamalarını artırmayı planladığını ve Japonya'nın "karşı saldırı yeteneklerine", acil bir durumda ve belirli koşullar altında başka bir ülkenin topraklarına doğrudan saldırma yeteneğine sahip olmasını sağlamayı planladığını açıklamasının ardından geldi. .

Bakanlık, "Anlaşmalar uyarınca, hali hazırda geliştirilen iki tür füzenin seri üretimine bu yıl başlanacak: denizdeki gemileri hedeflemek için tasarlanmış kara güdümlü füzeler ve adayı savunmak için tasarlanmış hipersonik süzülme füzeleri." 2026 ve 2027'de konuşlandırılması planlanıyor".

Yaklaşık iki hafta önce, Japonya Dışişleri Bakanı Yoshimasa Hayashi , bir Japon dışişleri bakanının Aralık 2019'dan bu yana Çin'e yaptığı ilk ziyaret için Pekin'e gitti .

Japonya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Hayashi, iki günlük ziyareti sırasında Çinli mevkidaşı Qin Gang ile bir araya geldi.

Geçtiğimiz Şubat ayında Çin ile Japonya arasında 4 yıl aradan sonra ilk kez güvenlik görüşmeleri gerçekleştirilmiş ve Çin, Japonya'nın savunma harcamalarını ve askeri kabiliyetlerini artırmasından duyduğu derin endişeyi dile getirmişti.

Son yıllarda, Japonya'nın Çin'in bölgede artan askeri gücü karşılığında silahlanma seviyesini artırmaya çalışması sonrasında Tokyo ile Pekin arasındaki ilişkiler gerilmişti.