İsrailli Bakan Lübnan'ı Tehdit Etti

İsrailli Bakan Lübnan'ı Tehdit Etti

Siyonist Bakan'dan Lübnan'ı vururuz tehdidi.

TERCÜMEHABER /TEVHİD HABER

Enerji Bakanı Karish Kazı sahasının bir "İsrail bölgesi" olduğunu vurguladı ve Lübnan ile ihtilaflı deniz alanlarının başka yerlerde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Lübnan ve İsrail arasında tartışmalı deniz alanları konusundaki anlaşmazlıklar, bir İsrail gemisinin Lübnan'ın tartışmalı bir bölge olarak gördüğü Akdeniz'deki Karish sahasında gaz aramak için bölgeye girmesinden sonra tırmandı.

Hizbullah Genel Sekreteri Hassan Nasrallah, İsrail'in bu bölgeleri keşfetmeye devam etmesi halinde gaz platformlarını vurma tehdidinde bulundu.

Ancak İsrailli bakan BBC'ye verdiği bir röportajda, bu tehditlerin "İsrail'in saha bölgesinde devam eden gaz araştırmasını etkilediğini" reddetti ve Lübnan'dan müzakere yapmasını talep ederek, Lübnan'ın kazı alananına girmeye karar vermesi halinde İsrail ordusunun herhangi bir askeri senaryoya hazır olduğunu belirtti.

İki ülke arasındaki arabuluculuk çabalarıyla ilgili olarak Al-Harar, İsrail'in hâlâ "Amerikan arabuluculuğunun sonuçlarını beklediğini" belirterek, geçtiğimiz günlerde Lübnan'ı ziyaret eden ABD'nin enerji işlerinden sorumlu elçisinin "Lübnanlı bir teklif getirdiğini" kaydetti