İsrail Medyası : Nasrallah Kazandı

İsrail Medyası : Nasrallah Kazandı

İsrail medyası, deniz sınırlarının çizilmesi konusunda Lübnan ile İsrail işgali arasındaki son gelişmelere büyük ilgi gösteriyor.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail işgal medyası, özellikle İsrail işgal yetkililerinin Lübnan'ın taslak anlaşmadaki revizyonlarını reddettiklerinde yarattıkları gürültü ışığında, deniz bölgelerinin sınırlandırılması konusunda "Tel Aviv" ve Beyrut arasındaki gelişmelere çok dikkat ve yayın süresi verdi.

Seyyid Nasrallah kazandı
"İsrail" ile Lübnan arasında formüle edilen anlaşma, bir kez daha "Lübnan'ın kurtarıcısı ve İsraillilerin mağlubiyeti" olarak taçlandırılmaya çok yakın olan Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah için moral açısından "büyük bir zafer"dir. İsrailli yazar ve siyasi analist Eli Bar-On, milenyumun başlangıcında olduğu gibi büyük bir zafer kazandı dedi

İsrailli Kanal 13 Arap ilişkileri uzmanı Zvi Yehezkeli, Lübnan ve "İsrail" arasındaki anlaşmanın Seyyid Nasrallah'ın sicilinde bir nokta olduğunu, çünkü Lübnan hükümetini zeminini korumaya ve taviz vermemeye çağırdığını belirtti.

IOF Hizbullah'tan korkuyor
Sağcı Haaretz köşe yazarı İsrail Harel, Cuma günü eski İsrail güvenlik yetkililerinin "Tel Aviv"i Lübnan ile anlaşmaya varmaya çağıran tahminlerini eleştiren bir makale yayınladı. Bu eski yetkililerin, tıpkı işgal hükümeti gibi, Nasrallah'ın gaz kulesini hedef alma tehditleriyle "övündüğünü" gördüğünü söyledi. Ancak İsrail işgal güçleri, kabineye "Güvenlik tırmanışının yüksek ihtimalli bir şekilde tırmanmasını önlemek için gecikmeden kısa sürede bir anlaşmaya varılması için güvenlik ve siyasi bir ihtiyaç var" dedikten sonra çok sığ bir anlayışa sahip olduklarını gösterdiler.

Harel, İsrail işgal güçlerini "Hizbullah'ın zikredilmesiyle titremeye devam etmekle" suçladı, hükümetin "siyasi ihtiyaç" olarak adlandırdığı şeyi eleştirdi

İsrail kabinesine, gerginliğin tırmanmasını önlemek için Seyyid Nasrallah'ın taleplerini yerine getirmesini tavsiye eden belge, Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi, Genelkurmay Başkan Yardımcısı Herzi Halevi, Askeri İstihbarat şefi Aharon Haliva ve onların görüşlerine dayanılarak hazırlandı. kadro" IOF Genelkurmay'da. Harel, "Bu zor ve acı verici" dedi.

İsrailli siyasi ilişkiler analistine göre, "Tel Aviv" bu arada kendisini savaşa atamaz, çünkü oldukça kritik bir dönemden geçiyor ve kendi başına çeşitli krizler yaşıyor:

Devam eden bir iç güvenlik krizi
Hazırlıksız bir iç cephe
Aynı anda birkaç cephede savaşamayan küçük bir İsrail ordusu
Filistinlilerin özgüven kazanması ve "hesap günü" için silah stoklaması ile kırılgan bir iç durum
Gazze Şeridi savaşa hazırlanıyor
Batı Şeria'nın çeşitli bölgelerinde neredeyse bağımsız bir devlet
nükleer bir İran
Netanyahu, 'İsrail'in yenilgi haberini yayıyor
Haaretz köşe yazarı Yossi Verter, görevdeki Başbakan Yair Lapid hakkında eski Başbakan Benjamin Netanyahu'yu ağır bir şekilde eleştirdi ve onu "yalan kullanarak saf halkın beynini yıkayan" bir "iç kışkırtıcı" olarak nitelendirdi. Söz konusu "yalanlar" şunlardır: "Lapid, İsrail topraklarını Hizbullah'a veren bir anlaşmayı imzalayarak ve Nasrallah'ın bize karşı kullanabileceği füzeler ve roketler üretmesi için Hizbullah'a milyarlarca dolar değerinde bir gaz kulesi teslim ederek teslim oldu."

Verter, Seyyid Hassan Nasrallah'ın "İsrail" de zaferinin haberini tüm varlığa yayan bir delegeye sahip olduğunu söyledi. "Nasrallah'ın hiçbir zaman Netanyahu kadar yaratıcı, enerjik ve etkili bir halkla ilişkiler ekibi olmadı."

Lapid'in Lübnan revizyonlarının reddedilmesine ilişkin sözlerini, Likud şefi Benjamin Netanyahu'nun Beyrut'la anlaşmayı bozguncu olarak çerçeveleme girişimleri yoluyla kendisine uyguladığı siyasi baskıya bir tepkiden başka bir şey olarak görmemek zor. Haaretz Cuma günü yaptığı açıklamada , bunun Lapid'i Lübnanlıların önünde tepki vermeye ve kaslarını esnetmeye sevk ettiğini söyledi ve yaklaşan Knesset seçimlerinin Lübnan ile deniz müzakereleri üzerindeki etkisi hakkında yorum yaptı.

Bu, İsrailli bir yetkilinin Perşembe günü yaptığı açıklamada, İsrail işgalinin Lübnan'ın ABD aracılı sınır çizme önerisinde talep ettiği revizyonları reddettiğini söylemesinin ardından geldi.

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, cevaben Lübnan'ın ABD'nin aracılık ettiği anlaşmada, kendi münhasır ekonomik bölgesinden petrol çıkarma haklarıyla ilgili değişiklikleri önerdiğinin altını çizdi.

Benzer şekilde, Lübnan Güvenlik Genel Müdürü ve Lübnan'ın müzakere heyetindeki görevlilerden biri olan Abbas İbrahim, Lübnan'ın Beyrut ile "Tel Aviv" arasındaki deniz sınırlarının çizilmesine ilişkin öneriye İsrail'in yanıtıyla ilgilenmediğini söyledi.

Lübnanlı yetkili, işgalin Lübnan'a verdiği yanıtla ilgilenmekten ABD'li arabulucu Amos'un sorumlu olduğunun altını çizdi.

"İsrail'in yanıtı Lübnan olarak bizim için hiçbir şey ifade etmiyor" ve Beyrut "ABD'li müzakerecinin sorumluluklarını üstlenmesini bekliyor" dedi. İbrahim, Lübnan'ın birleşik bir cephesi olduğu sürece güçlü duracağını vurguladı.

İsrail medyası Perşembe günü Lübnan deniz sınırı anlaşmasının Hizbullah'ın ülke içindeki konumunu güçlendirdiğini değerlendirdi ve Hizbullah'ın caydırılamayacak veya zayıflatılamayan askeri gücü sayesinde Lübnan ve bölgedeki siyasi ve stratejik hedeflerine ulaşabileceğini bir kez daha kanıtladığını vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı