İsrail Yerleşimlerine Yönelik Büyük  Roket Saldırıları Gerçekleşti

İsrail Yerleşimlerine Yönelik Büyük Roket Saldırıları Gerçekleşti

Haber kaynakları, işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki İsrail yerleşimlerine 100 roket atıldığını ve bunun ardından İsrailli yetkililerin yerleşimcilerden sığınakları terk etmemelerini istediğini bildirdi.

Perşembe günü öğleden sonra Filistin'in kuzeyinde bulunan Siyonist yerleşim yerlerinde alarm zillerinin çaldığını bildirdi.

Shahab haber ajansı, Siyonist yerleşim yeri Shlomi'de alarm sirenlerinin çaldığını bildirdi ve İbrani medyası, Demir Kubbe savunma sisteminin bilinmeyen bir hedefe iki füze fırlattığını bildirdi.

Siyonist Ordu Radyosu, Demir Kubbe sisteminin bir roketi engellemek için etkinleştirildiğini bildirdi. Bu roket görünüşe göre Al-Celil bölgesindeki Shlomi kasabasına doğru ateşlendi denildi.

Siyonist rejimin Kanal 14'ü, bu roketin Lübnan'ın güneyinden Celile'ye doğru ateşlendiğini bildirdi.Celile'de yaşayan bazı Siyonist yerleşimciler, üç roketin önlendiğini bildirdi.

El Cezire haber kanalı, Demir Kubbe sisteminin Celile semalarında yeni hedefleri yakaladığını ve Lübnan sınırındaki İsrail yerleşim yerlerinde alarm sirenlerinin aralıksız ve aralıksız çaldığını bildirdi.

"Kan" TV ağı da dahil olmak üzere bazı İbranice kaynaklar, bu kadar çok roket saldırısının İkinci Lübnan Savaşı'ndan bu yana benzeri görülmemiş olduğunu söylüyor. Kanal 14, İsrail yerleşimlerine 10 dakika içinde 100 roket atıldığını bildirdi

Siyonistler, Demir Kubbe'nin roketleri engellediğini iddia ederken, bu saldırılara ait yayınlanan görüntü ve videolar, bu roketlerin çoğunun hedefi vurduğunu ve bu sistemin sadece birkaç roketi engellemeyi başardığını gösteriyor.

İşgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki "Nahariya" şehrinin sakinleri de bu saldırıların ardından binaların sarsıldığını ve son birkaç yıldır olmayan en az üç büyük patlamanın meydana geldiğini söyledi.

Siyonist yetkililer, İsrailli yerleşimcilerden sığınakları terk etmemelerini istedi.

Bu, birkaç dakika önce Kuzey Filistin'deki İsrail yerleşimlerine roket saldırılarının yeniden başlamasına rağmen. Bazı medya organları alarmın Hanita, Shlomi, Yara, Admit, Batest, Efirim, Basota, Ifen Menahim, Shtola ve Metsuba yerleşim yerlerinde çaldığını bildirdi.

Kaynak: TEVHİDHABER