İsrail Suriye'ye Saldırı Düzenledi

İsrail Suriye'ye Saldırı Düzenledi

İsrail baskınları Şam civarını ve Suriye Gözlemevi'ni hedef alıyor: Bombalama Hizbullah hedeflerini hedef alıyor

SANA , İsrail'in Şam yakınlarına yönelik füze saldırısına hava savunmasının karşılık verdiğini bildirdi ve "hava savunmasının füzelerin çoğunu düşürdüğünü" ekledi.

Ajans, askeri bir kaynağın şu ifadelerine yer verdi: "Bugün sabah saat 01.35 sıralarında İsrail düşmanı, işgal altındaki Suriye Golan yönünden Şam kenti çevresindeki bazı noktaları hedef alan bir hava saldırısı düzenledi." maddi kayıplarla sınırlıydı.”

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Direktörü Rami Abdel Rahman ise Fransız haber ajansına yaptığı açıklamada, İsrail hava kuvvetlerinin Şam'ın güneyindeki Seyyida Zeyneb mahallesindeki "Hizbullah hedeflerini" bombaladığını, ambulansların da bölgeye gönderildiğini söyledi.

İsrail, Filistin direnişinin bazı gruplarının Gazze Şeridi'ndeki yerleşim yerlerinde “El Aksa Tufanı” Operasyonu gerçekleştirdiği ve ardından İsrail'in Şeridi'nde başlattığı ve halen devam ettiği bir savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana Suriye topraklarını hedef almayı artırmıştı.

Şam Uluslararası Havaalanı, İsrail bombardımanı sonucu geçen Pazar günü tekrar hizmet dışı kaldı. İsrail'in geçtiğimiz haftalarda Suriye'deki bombalaması, Gazze'de direniş grupları ile İsrail arasında devam eden savaşın diğer bölgelere yayılacağına dair artan korkuların bir sonucu olarak gerçekleşti. Bölgedeki cephelerin, özellikle de Lübnan'ın bulunduğu sınır bölgesi, İsrail ile Hizbullah arasında karşılıklı bombardımanlara sahne oluyor.

KAYNAK: TEVHİDHABER