İsrail Putin'i Kızdırmaktan Korkuyor

İsrail Putin'i Kızdırmaktan Korkuyor

Hükümet Siyonist medyası: İsrail, Putin'i kızdırmanın İsrail'in Suriye'deki askeri eylem özgürlüğüne zarar verebileceği uyarıları ışığında Rusya'yı kınama olasılığını düşünüyor

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Kan kanalı, ismi açıklanmayan bir İsrailli yetkiliden alıntı yaparak, Amerikalıların henüz İsrail'den Rusya'yı kınamasını resmen istemediklerini, ancak bunun için hazırlıkların olduğunu da sözlerine ekledi.

Demokrat ve Cumhuriyetçi partilerin liderleri kanala bu konuda İsrail'den bir açıklama beklediklerini söylediler.

Aynı kaynağa göre, konu, Salı günü erken saatlerde yapılan bir durum değerlendirmesi de dahil olmak üzere, İsrail tartışmalarında en üst düzeyde gündeme getirildi.

Kanal şöyle devam etti: "İsrail'de, durumun hassasiyeti ışığında tam bir kınamadan, eylemlere belirli bir atıfta bulunmaya veya damlalar arasında yürüme girişimine kadar, bir yanıt için çeşitli seçenekler hazırlanıyor.

Aynı kaynağa göre, İsrail'in iç değerlendirmeleri sırasında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i kızdırmanın İsrail'in Suriye'deki askeri harekat özgürlüğüne zarar verebileceğine dair bir tavır ortaya atıldı.

İsrail zaman zaman rejimin ve İran güçlerinin Suriye'nin çeşitli vilayetlerindeki bölgelerine hava saldırıları düzenliyor.

Salı günü erken saatlerde, İsrail büyükelçiliği faaliyetlerini Ukrayna'nın batısındaki Polonya sınırına yakın Lviv şehrine taşıdı ve yaptığı açıklamada başkent Kiev'deki karargahının tahliye edildiğini duyurdu.