İsrail Mısır Sınırını "Ölüm Ekseni" Haline Getirmek İstiyor

İsrail Mısır Sınırını "Ölüm Ekseni" Haline Getirmek İstiyor

İsrail'in Mısır sınırını "ölüm ekseni" haline getirme talebinde buldu

Mısır'ın ortak sınırları ile işgal altındaki topraklarda yaşanan çatışmanın ardından Siyonist bir temsilci, bu sınırların bir "ölüm eksenine" dönüştürülmesini talep etti.

Bu bağlamda, bu toplantıda bulunan Siyonist rejimin Savaş Bakanı Yoav Galant'a hitaben yaptığı konuşmada, "Güvenlik teşkilatı, Mısır sınırlarında silahlı kaçakçılara yönelik atış talimatını değiştirmeyi düşünüyor mu? Bölgedeki İsrail askerlerine yönelik mevcut talimatlar, onların uyuşturucu kaçakçılarını ve silahlı milisleri yok etmelerini yasaklayarak İsrail ordusunu riske atıyor.

Gallant, bu görüşmede Danon'a cevaben şunları söyledi: Bu konu önemli, Mısır sınırında ve Negev çölünde asayişin sağlanması için kararlı önlemler alınmalı.

Tanımlanan atış talimatları, her belirli konumdaki her sektör için bir çözüm sunuyor” dedi. Kılavuzları zaman zaman revize ediyoruz ve bu kılavuzlar operasyonel ihtiyaçlara göre belirleniyor.

Bu açıklamalar, bu Cumartesi sabahı haber kaynaklarının Mısır sınırında ve işgal altındaki topraklarda bir güvenlik olayı meydana geldiğini ve üç Siyonist askerin hayatını kaybettiğini duyurmasının ardından yapıldı.

Basında çıkan haberlere göre, Mısırlı bir asker sınır hattını geçerek İsrail askerlerini vurdu. Bu saldırı bir Mısır askeri ve üç Siyonist askerin ölümüyle sonuçlandı.

Mısır ordusu, bu çatışmanın, bu Mısırlı askerin kaçakçıları kovalamasının ardından oluştuğunu açıkladı; Ancak bazı kaynaklar, operasyonun önceden planlandığına inanıyor.

Kaynak:tevhidhaber