İsrail medyası: Netanyahu müzakereleri engelliyor, mahkumlar öncelikli değil

İsrail medyası: Netanyahu müzakereleri engelliyor, mahkumlar öncelikli değil

İsrail medyası, İsrail'in Hamas'la tutuklu anlaşması müzakerelerini engellediğinden söz ediyor ve İsrailli tutukluların bunun bedelini "zamanla hayatlarıyla ödediklerine" dikkat çekiyor.

İsrail medyası, İsrail'in Hamas'la tutukluluk anlaşması müzakerelerini engellemesinden söz ederken, İsrailli tutukluların bunun bedelini zamanla hayatlarıyla ödediğine dikkat çekti.

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth'un internet sitesinde şu ifadelere yer verildi: "Geçen Cuma günü kabinenin müzakere heyetinin Doha'ya gitmesi konusunda prensipte mutabakata varmasının ardından Cumartesi günü olması nedeniyle tüm bakanlar görüşlerini ifade edemeden tartışma sona erdi."

"Daha da önemlisi kabine, müzakere ekibinin yetkilerinin kapsamını ve derinliğini, başka bir deyişle ekip üyelerinin nelerden vazgeçebileceklerini ve nelerde ısrar etmeye devam etmeleri gerektiğini belirtmedi" diye ekledi. bu durumda hiçbir anlamı yoktu.

Web sitesi, İşgal Hükümeti Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun "Hamas'ın ilk taleplerinde ısrar ettiğini ve müzakere ekibinin bazı üyelerinin harekete geçme yönündeki önerilerine yanıt vermediğini" belirtti.

Gazete, ayrıntıları bilen bir kaynağın şu sözlerini aktardı: "Bu durumda, bu hükümette, mahkumlar meselesinin her zaman birinci öncelikte olduğu yönünde bir denetim yok. Biz ruhtan ve insanlıktan çoktan vazgeçtik."

Web sitesine göre, bir dizi üst düzey hükümet ve güvenlik yetkilisi, Başbakan'ın mahkumların geri dönüşü müzakerelerine ilişkin davranışı ve bu önceliğe ilişkin olarak kabinenin her iki kanadındaki (genişletilmiş kabine ve savaş kabinesi) karar alma sürecini şiddetle eleştirdi. Dosya, "Netanyahu'nun yavaşlığı"nın yanı sıra hükümetin önceliklendirilmesinde yer alıyor. Kimileri bu dosyayı "süreci engellemek için" onun ofisi tarafından yönlendirildiğini düşünüyor.

İnternet sitesi şöyle devam etti: "Anlamalısınız ki, bu seferki müzakereler Şalit anlaşmasına yol açan müzakereler gibi değil." Duvarın diğer tarafında Hamas'ın temsilcileri var."

"Yakınlık görüşmeleri olarak adlandırılan her öneri, her sorun ve her karşı öneriyle, dakikalar, bazen saniyeler içinde meselelerin hızla sonuçlandırılmasının mümkün olduğuna" dikkat çekti.

Web sitesi şunları ekledi: "Şu anda mevcut müzakerelerde, çeşitli faktörler ve nedenlerle hayatları sürekli tehlike altında olan birçok mahkumdan bahsediyoruz", "muazzam bir zaman baskısı karşısında mahkumlar için her gün boşa geçiyor" - bombayla öldürülmeseler bile." İsrail ordusuna göre - kılıcın eşiğinde, bedenlerinde ve ruhlarında derin yanıklarla yaşıyorlar ve müzakere süreci Kahire'de yaşananların tam tersi ilerliyor. (Şalit anlaşmasında).”

Sitenin raporunda, "İsrail"deki diğer üst düzey yetkililerin, Netanyahu'nun "kasıtlı olarak anlaşmayı bozmaya çalıştığına" inandıkları vurgulanırken, Netanyahu'nun "en hoşgörülü" olarak nitelendirdiği kişilerin, bunun "bir anlaşma taktiği" olduğunu söylediğinde Netanyahu'ya inandıkları belirtildi.

Müzakerelere aşina olan üst düzey bir yetkili, meselenin "İsrail hükümeti tarafından İsrail medyasının ve İsrail kamuoyunun dikkatini dağıtmak ve yanıltmak, sanki tutuklu meselesini olabildiğince çabuk kapatmak için her şeyi yapıyormuş gibi" olduğunu söylüyor.