İsrail Medyası : İsrail   Riyad ile İlişkileri Normalleştirmek İstiyor

İsrail Medyası : İsrail Riyad ile İlişkileri Normalleştirmek İstiyor

Tel Aviv Biden'ın bölgeyi ziyaretinden önce Riyad ile ilişkileri normalleştirmek istiyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

israil medyası, ABD Başkanı Joe Biden'ın bölgeyi ziyaretinden önce "Tel Aviv"in Riyad ile ilişkileri normalleştirmek istediğini ortaya koydu.

Haberde, işgalci Siyonist varlığın yaklaşmakta olan ABD Başkanı'nın 13 Temmuz'da işgal altındaki toprakları ziyareti için hazırlıkları yoğunlaştırdığı bildirildi.

ABD ön ekibi bu ziyaretin ayrıntılarını ve planlarını tamamlamak üzere gelecek ayın başlarında işgal altındaki topraklara geleceğinden, bu ziyaret için son hazırlıkların önümüzdeki günlerde tamamlanmasını bekliyordu.

Siyonist düşmanın planlarıyla ilgili olarak Siyonist “Ynet” sitesi, hazırlıkların perde arkasında zamana karşı bir yarış olduğunu ve Biden gelmeden önce Suudi Arabistan ile ilişkilerin normalleşmesi için anlaşmaya varılması için çaba gösterildiğini bildirdi.

Tel Aviv'in Suudi Arabistan ile ilişkilerini iyileştirme girişimlerinin ordu, Mossad, Güvenlik Konseyi ve Dışişleri Bakanlığı da dahil olmak üzere bu oluşumun tüm kurumlarının faaliyetlerini içermesi dikkat çekicidir.

İşgal medyası, işgal altındaki topraklarda yaşayan Müslüman vatandaşların Hac ibadetini yapmak için Suudi Arabistan'a gideceklerini de bildirdi.

Her halükarda, hiç kimse Suudi Arabistan ile ilişkilerin yakın zamanda tamamen normalleşmesini beklemiyor; Ancak bu haberlere göre Tel Aviv'in devam eden diplomatik ilişkiler kurma çabaları devam ediyor.

Web sitesinde Amerikan kaynaklarının aktardığına göre, "Beyaz Saray, Joe Biden'ın Temmuz ayında bölgeye yapacağı ziyaret hazırlıklarının bir parçası olarak "İsrail" ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkileri normalleştirmek için bir yol haritası geliştirmeyi planlıyor.

Siyonist kaynaklara göre ABD'li yetkililer, Biden'ın bölgeyi ziyaretine kadar "İsrail" Suudi ilişkilerinin normalleşmesi konusunda herhangi bir anlaşmaya varılamayacağını belirtti... bu konu.

Şunu belirtmekte fayda var ki, geçtiğimiz haftalarda Suudi Arabistan hava sahasını açıkça İsrail uçaklarına açtı ve aynı kısa sürede "Tel Aviv"den gelen çok sayıda uçak Riyad havaalanına indi

İsrail Hayom gazetesi, Riyad'ın Tiran ve Sanafir adaları üzerindeki egemenliği Mısır'dan Suudi Arabistan'a devretmek için "Tel Aviv" onayı karşılığında hava sahasını Siyonist uçaklara açacağını bildirdi.

Buna karşılık "Washington Post" gazetesi (Biden'ın Suudi Arabistan ziyareti ve Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Salman ile görüşmesi) başlıklı bir haberde şöyle dedi: Biden'ın Suudi Arabistan ziyaretinin iki nedeni var: Petrol.. Ama ikinci faktör Biden'ın Suudi Arabistan ile ilişkilerini normalleştirmesi için İsrail'in temel ihtiyacı.

Basında çıkan haberlerde, Biden'ın temsilcilerinin Riyad ve "Tel Aviv" arasındaki ilişkileri normalleştirmek amacıyla Suudi Arabistan, Mısır ve Siyonist oluşumla gizli görüşmelerde bulunduklarını doğruluyor.