İsrail Kabinesi Acil Olarak Toplandı

İsrail Kabinesi Acil Olarak Toplandı

Bir dizi kahramanca operasyondan sonra İsrail “kabine” belirleyici kararlar alıyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail Güvenlik ve Siyasi İşler Kabinesi (kabine), Çarşamba akşamı, İsrail içinde olası operasyonları önlemek için Filistinli bir gencin Ben Barak'ta gerçekleştirdiği operasyonun ardından çeşitli kararlar verdi.

Bakanlar Kurulu, saldırıların faillerinin yakınlarına toplu ceza verilmesi de dahil olmak üzere İsrail şehirlerinde olası operasyonları engellemek amacıyla İsrail caydırıcı gücünü güçlendirmeye ve “büyük çaplı önleyici operasyonlar” uygulamaya karar verdi. Apartheid duvarının inşası ve İsrail vatandaşları arasında “güvenlik duygusunu artırmak” amacıyla daha fazla kuvvet gönderilmesi. kararı alındı

İsrail Yayın Kurumu (“Kan 11”) tarafından Çarşamba akşamı aktarılan İsrail polisi tahminleri, önümüzdeki günlerde daha fazla operasyona tanık olacağına işaret ediyor, ancak “önümüzdeki ayı kapsamlı bir operasyon olmadan geçirmenin hala mümkün olduğuna inanıyorlar.

Kan 11'e göre, İsrail güvenlik servisleri yakın zamanda Ramazan dolayısı ile duyurulan bazı ayrıcalıklların engellenmesinin daha fazla tırmanmaya yol açabileceğini düşünüyor. Ancak güvenlik yetkilileri, tatillerde ve Ramazan ayında işgal altındaki Batı Şeria'dan Filistinlilere verilen giriş izinlerinin iptal edilebileceğine veya önemli ölçüde azaltılabileceğine inanıyor.

Kabine yetkililerinin tahminlerine göre, önümüzdeki iki ay, Nisan ve Mayıs, Ramazan ayı, Ramazan Bayramı ve Yahudi Fısıh Bayramı'na atıfta bulunan olay ve tatillerin kesişmesi nedeniyle artan güvenlik gerilimlerine tanık olacak.