İsrail  İstihbaratı Başkanı:  Hizbullah Olmasaydı Lübnan İle İsrail Normalleşirdi

İsrail İstihbaratı Başkanı: Hizbullah Olmasaydı Lübnan İle İsrail Normalleşirdi

İsrail istihbaratı başkanı Hizbullah'ı uyarıyor ve askeri bir çatışma olasılığını dışlamıyor

Salı günü, İsrail Askeri İstihbarat Başkanı Aharon Haliva, Lübnanlı "Hizbullah" örgütünü ülkesine karşı herhangi bir askeri harekata girişmemesi konusunda uyardı ve anlaşmaya varılamaması ışığında bir çatışmayı dışlamadığını söyledi.

Haliva, İsrail Reichmann Üniversitesi tarafından düzenlenen Uluslararası Terörle Mücadele Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "(Hizbullah Genel Sekreteri Hassan) Nasrallah'a İsrail'in askeri gücünün boyutunu hatırlatıyorum ve eminim ki bunu denemek istemiyor" dedi. .

"Deniz sınırları konusunda anlaşmaya varılamaması nedeniyle kuzey arenasında bir tırmanış olasılığını belirledik" dedi.

Haliva, "Nasrallah, İsrail istihbaratını ve ateş gücünü herkesten daha iyi biliyor" diye ekledi.

İsrail askeri yetkilisi, bazı Arap ülkelerinin İsrail ile yaptığı normalleşme anlaşmalarına atıfta bulunarak, "Hizbullah olmasaydı Lübnan'ın İbrahim anlaşmalarına katılacağından eminim" diyerek devam etti.

"Lübnan halkına mesaj iletmeme gerek yok. Lübnan halkı elektrik istiyor ama elektrik kesiliyor. Lübnan halkı Lübnan parasının çöküşüne tanık oluyor. Lübnan, İran'ın finanse ettiği diğer ülkeler gibi, bu tür Irak, Yemen ve Suriye gibi tüm uluslararası göstergelerde ülkeler listesinin en altında yer alıyor."

Haliva'nın açıklamaları, İsrail Yayın Kurumu'nun Salı günü, ismi açıklanmayan bir İsrailli yetkilinin "İsrail'de Lübnan ile deniz sınırının çizilmesi müzakereleri konusunda temkinli bir iyimserlik var" şeklindeki sözlerinin ardından geldi.

Lübnan ve İsrail, Akdeniz'de 860 kilometrekarelik, petrol ve gaz açısından zengin bir deniz için tartışıyorlar ve ABD, anlaşmazlığı çözmek ve sınırı çizmek için aralarında dolaylı müzakerelere aracılık ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı