İsrail  İşgal Medyası : Nasrallah'ın  Ne Düşündüğünü Kimse Bilmiyor

İsrail İşgal Medyası : Nasrallah'ın Ne Düşündüğünü Kimse Bilmiyor

İsrail medyası: Nasrallah'ın ne düşündüğünü kimse bilmiyor/ İsrail istihbaratı hala hayal kırıklığına uğradı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Siyonist rejimin medyası, bu rejimin güvenlik ve askeri kurumlarının, Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Seyed Hassan Nasrallah'ın ne düşündüğünü hiçbirinin gerçekten anlayamadığını çok iyi bildiğini duyurdu.

ISNA'ya göre, İsrail medyası, İsrail güvenlik ve askeri teşkilatının, aralarında hiç kimsenin Nasrallah'ın kafasına girip aklını okuyamayacağının farkında olduğunu ve İsrail'in bu çabalarından hayal kırıklığına uğradıklarını duyurdu.

İbranice yayın yapan İsrail devlet televizyonu "Kan" kanalının sunucusu da şunları söyledi: Hizbullah ile yaşanan gerilimin ardından ve "Kariş" platformunda gaz çıkarmaya başlamasından sadece birkaç hafta sonra ve Nasrallah'ın tehditlerinin ardından, Genelkurmay Başkanı Avi Kokhawi Ordu (Siyonist rejim) uyardı Ve dedi ki, "Roketler, anti-zırh roket siteleri, komuta ve kontrol odaları Lübnan'ın geniş bölgelerine dağılmış durumda."

İsrail medyası, "İsrail"de bu platformla ilgili olarak Lübnan ile bir anlaşmaya varma olasılığı konusunda iyimserlik olduğunu, çünkü İsrail ve Lübnan'ın çıkarlarının da bu konuya bağlı olduğunu ve bu anlaşma ile iki taraf arasındaki gerginliğin duracağını bildirdi. .

Bu medya ayrıca, Nasrallah'ın platforma insansız hava araçları gönderdiği Temmuz ayından bu yana ve İsrail Ordusu Genelkurmay Başkanı'nın Nasrallah'a son mesajından bu yana, İsrail askerlerinin hazır olma durumunu güçlendirdiğini belirtti.

Geçen Haziran ayında, Tel Aviv'in sahasından sondaj ve gaz çıkarmaya başladığını duyurduğu ve "Energin" gemisini sondaj, çıkarma ve depolama için bu sahaya gönderdiği zamandan beri işgalci rejim ile Lübnan arasındaki gerilim yeni bir aşamaya girdi.

Bu gerilim Nasrallah'ın tehditleriyle zirveye ulaştı, Nasrtallah İsraillilerin Lübnan'ın haklarını ve kaynaklarını garanti altına alan ve Lübnan'ın ekonomik durumunu iyileştirmeye yardımcı olan bir sınır anlaşmasına varmadan gaz çıkarmalarının yasak olduğu tehdidinde bulundu.

19 Ağustos'ta Lübnan Genel Sekreteri Hizbullah, Lübnan'ın deniz sınırlarının belirlenmesi konusu ile diğer konular arasında herhangi bir bağlantıyı reddetti ve "Lübnan haklarını alamazsa, gerilim seçeneğini kullanacağız" dedi.

Ayrıca Lübnan hükümetinden direniş gücünü kullanmasını ve Lübnan'ın Akdeniz'deki gaz haklarını almakta gecikmemesini istedi.

Nasrallah, "İHA'larımızın mesajı psikolojik bir savaş değil, Lübnan'ın çıkarları için en uzak seçeneklere gitmeye hazırız" dedi.

Ayrıca Temmuz ayında Hizbullah, istihbarat görevleri için Karish sahasındaki tartışmalı bölgeye üç adet silahsız İHA uçurmuş ve bu İHA'ların amaçlanan görevi yerine getirdiğini ve mesajı ilettiğini vurgulamıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı