İsrail  Filistinli Mahkumları Vatandaşlıktan Atan Yasayı Onayladı

İsrail Filistinli Mahkumları Vatandaşlıktan Atan Yasayı Onayladı

Knesset'in Filistinli mahkumları vatandaşlıktan yoksun bırakmaya ilişkin yasa tasarısını ilk kez onayldı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Knesset (Siyonist rejimin parlamentosu), Filistinli mahkumların vatandaşlıktan çıkarılmasına ilişkin yasa tasarısını onayladı.

ISNA'ya göre, Filistin haber ajansı Sama'ya atıfta bulunan Siyonist Knesset, Filistin Yönetimi'nden maaş alan herhangi bir Filistinli mahkumun vatandaşlığının veya ikametgahının iptal edilmesine ilişkin bir yasa tasarısını ilk oturumunda onayladı.

Bu rapora göre, 89 temsilci bu taslağa katıldı ve sekiz temsilci böyle bir yasanın onaylanmasına karşı olduklarını ifade etti.

Bu kanun taslağına göre, Filistin Yönetimi'nden maaş alan Filistinli tutukluların vatandaşlıktan çıkarılması ve sınır dışı edilmesini 14 gün içinde İçişleri Bakanı'nın, yedi gün içinde Adalet Bakanı'nın da onaylaması gerekiyor.

Bu yasaya göre, Siyonizm karşıtı operasyonlar yürüten ve hapis cezasına çarptırılan herhangi bir mahkûm, İçişleri Bakanlığının bu kişinin Filistin Yönetiminden para aldığını kanıtlaması halinde bu onun vatandaşlığından veya ikametinden vazgeçtiği anlamına gelecek.

Bu durumda, söz konusu kişi tutukluluğunun sona ermesinden sonra Filistin Yönetimi’nin kontrolündeki bölgelere (işgal altındaki Batı Şeria) veya Gazze Şeridi'ne sınır dışı edilecektir.

Bu taslağın yasalaşması için Knesset'te iki kez daha oylanması gerekiyor.