İsrail Eski Genelkurmay Başkanı: İran'ı Vurmak İçin Üç Plan Geliştirdik

İsrail Eski Genelkurmay Başkanı: İran'ı Vurmak İçin Üç Plan Geliştirdik

Koçavi: Hizbullah ile yeni bir savaşın patlak vermesi Lübnan'ı 50 yıl geriye götürecek ve İsrail ordusu İran'ı vurmak için 3 program geliştirdi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İsrail Eski Genelkurmay Başkanı Aviv Kochavi bugün Cuma günü yaptığı açıklamada, Hizbullah'la yeni bir savaş çıkması durumunda ülkesinin Lübnan'ı elli yıl geriye götüreceği konusunda uyardı.


Koçavi, İsrail gazetesi "The Jerusalem Post" ile bugün yayınlanan bir röportajda, Hizbullah ile yeni bir savaş çıkarsa, Lübnan'ı elli yıl geriye götüreceğini söyledi.


Görev süresi önümüzdeki Pazartesi günü sona erecek olan Koçavi, "Hizbullah ve Şeyh Hasan Nasrallah, Lübnan'ın tarihinde daha önce tanık olmadığı eşi benzeri görülmemiş bir darbeye maruz kalacağını biliyor" diye devam etti.
İsrail, Lübnan'da ilki 1982'de ve ikincisi 2006'da olmak üzere iki savaş yapmıştı.

Kochavi ayrıca ordunun İran'a misilleme olarak geçen yıl içinde bir saldırı başlatmak için üç program belirlediğini de açıkladı.

Koçavi, önümüzdeki Pazartesi günü görevden ayrılmadan önce, "Nükleer projeyi destekleyen nükleer tesisleri ve tesisleri yok etmenin nükleer programla hiçbir ilgisi olmadığını belirtti


Öte yandan Kochavi, Lübnan ile İsrail arasındaki deniz sınırı belirleme anlaşmasını "iyi" olarak nitelendirerek, "bu anlaşmada İsrail'in tüm güvenlik çıkarlarının yerine getirildiğini" kaydetti.


Bu anlaşmanın hem İsrail'in hem de İsrail ordusunun işine yaradığını ve bu nedenle desteklediklerini vurgulayanKoçavi "Hizbullah, anlaşmaya ilişkin müzakerelerin çökmesi durumunda meseleleri tırmandırmaya hazırlanıyordu. İsrail ordusu da gerektiği gibi yanıt vermeye hazır.” dedi