İsrail Dışişleri Bakanı  Ürdün Kralı İle Görüştü

İsrail Dışişleri Bakanı Ürdün Kralı İle Görüştü

İsrail Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede Ürdün Kralı, Filistinliler ve İsrailliler arasında iki devletli çözüm temelinde adil ve kapsamlı bir barışın sağlanması ve Kudüs'teki tarihi duruma halel gelmemesi gerektiğini vurguladı.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Ürdün Kralı II. Abdullah, İsrailliler ve Filistinliler arasında iki devletli çözüm temelinde adil ve kapsamlı bir barışın sağlanması için çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini vurguladı.

Ürdün Haber Ajansı'nın (Petra) haberine göre bu açıklama , Kral II. Abdullah'ın bugün Perşembe günü Ürdün'deki Al Husseiniya Sarayı'nda İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid ile yaptığı görüşme sırasında geldi.

Kral II. Abdullah, iki devletli çözüm temelinde ve kuruluşunu garanti altına alacak şekilde adil ve kapsamlı bir barışa ulaşmak için çabaların yoğunlaştırılması gereğini vurguladı.

Kral Abdullah, Kudüs'teki tarihi ve yasal statükoya halel getirmemek, kapsamlı sükûneti korumak ve iki devletli çözümü baltalayan tüm tek taraflı önlemleri durdurmak gereğini yineledi Kral Abdullah . İki devletli çözüm temelinde adil bir barışın sağlanmasının bölgesel işbirliğini güçlendirmek için gerekli olduğunu da vurguladı.