İsmail Haniye ile  Ziyad Nahle Arasında Kritik Görüşme

İsmail Haniye ile Ziyad Nahle Arasında Kritik Görüşme

Hıdır Adnan'ın şehadetinden sonra İsmail Haniyeh ile Al-Nahleh arasında telefon görüşmesi

Hamas'ın siyasi daire başkanı, Filistin İslami Cihad hareketinin genel sekreteri ile bir telefon görüşmesinde bu hareketin komutanı Hazr Adnan'ın Siyonist rejim hapishanesinde şehit edilmesi konusunu görüştü.

ISNA'nın haberine göre, "Sama" haber ajansının haberine göre Hamas hareketinin siyasi daire başkanı İsmail Haniye, İslami Cihat hareketinin genel sekreteri Ziyad el-Nahleh ile yaptığı görüşmede kendisine taziyelerini iletti.

Haniyeh ayrıca, Siyonist düşmanın Hızır Adnan'a karşı tıbbi ihmal ve özgürlük mücadelesindeki ısrarı da dahil olmak üzere işlediği suçların miktarına dikkat çekti.

Haniye şöyle devam etti: Bu, düşmanla sonu gelmez bir savaştır ve milletimiz işgale karşı yılmadan cihat, şehitlik ve direniş yolunda yürümeye devam etmektedir.

Bu telefon görüşmesi, Siyonist cezaevleri örgütünün, 86 gün üst üste açlık grevi yaptıktan sonra tutsak Hızr Adnan'ın şehadetini duyurmasının ardından gerçekleşti.

Asir Adnan, keyfi tutuklanmasını protesto etmek için 86 günden beri açlık grevindeydi ve ağır durumuna rağmen Siyonist mahkeme onu serbest bırakmadı.

Kaynak: TEVHİDHABER