İslami Cihad Yetkilisi Muhammed el-Hindi: Bu İsrail'in Savaşı Değil, Biden'ın Önderlik Ettiği Batı'nın Savaşı

İslami Cihad Yetkilisi Muhammed el-Hindi: Bu İsrail'in Savaşı Değil, Biden'ın Önderlik Ettiği Batı'nın Savaşı

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, Gazze'ye yönelik saldırı sona ermeden İsrailli esirlerin dosyasına ilişkin hiçbir ayrıntının görüşülmeyeceğini söyledi.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreter Yardımcısı Muhammed el-Hindi, direnişin Filistin halkının genlerinde var olduğu için ortadan kaldırılamayacağını doğruladı.

Al-Mayadeen'e konuşan Al-Hindi, İsrailli mahkumların çoğunun asker olduğunu belirterek, bu konunun "birçok karmaşıklığı olduğunu ve saldırı sona ermeden bu konuda hiçbir ayrıntının tartışılmayacağını" belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden'ın "İsrail anlatısını ilk andan itibaren alıp yaymaya başladığını" ifade ederek, "bu İsrail'in savaşı değil, Biden'ın önderlik ettiği Batı'nın savaşı" dedi.

Al-Hindi, "İsrail sarsıldığında Batı, çökmeye başlayan yapıya yeniden hayat vermeye geldi" diyerek, "Gazze giriştir ancak amaç Ortadoğu'nun çehresini ve savaşın çehresini değiştirmektir" dedi. Batı'nın savaşıdır.”

"Irak'ı yalanla yok ettiler, Batı'nın tarihi, ülkesinin çıkarları uğruna şiddete ve halkların yok edilmesine dayanmaktadır" dedi

Ayrıca, "Gazze'nin Mısır'ın ulusal güvenliğinin tamponu ve koruyucusu olduğuna" dikkat çeken yetkili, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi'nin açıklamasının "bölgeyi ve Mısır güvenliğini neyin tehdit ettiğini algılamayı amaçladığını" belirtti.

Al-Hindi, "Hizbullah'ın yetenekleriyle İsrail'e büyük zarar verebileceğini biliyorlar" diyerek, "Filistin halkını desteklemek için gösterilerin çok önemli olduğunu ve direnişin ve bu insanların çehresini değiştirecek kişilerin onlar olduğunu" vurguladı.

"Direnişin iyi olduğunu ve iyi kalacağını, bu suçların sahadaki ayaklanmanın gücünü ve bütünlüğünü artırdığını" vurgulayan El Hindi, "sahanın karmaşıklığı, saldırganlık sona ermeden tutsaklar hakkında konuşmayacaklarını belirten El Hindi " Eğer İsrail onların nerede olduğunu bilseydi onları öldürürdü." dedi

Kaynak:Haber Kaynağı