İslami Cihad Genel Sekreteri: İran Bizim Stratejik Müttefikimizdir

İslami Cihad Genel Sekreteri: İran Bizim Stratejik Müttefikimizdir

Tahran, İRNA- Filistin Cihad Hareketi Genel Sekreteri, İran İslam Cumhuriyeti'nin bu hareketin stratejik müttefiki olduğunu ifade etti.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad El Nihale, El-Ghad kanalına verdiği röportajda, İran'ın bu hareketin stratejik bir müttefiki olduğunu ve İsrail'e karşı kim savaşırsa savaşın onun yanında yer aldıklarını söyledi.

Tüm Arap ülkeleri ile ilişkiler kurmaya çalıştıklarını belirten El Nihale, bu kapsamda bütün Arap ülkelerine gitmeye hazır olduğunu ifade etti.

Irak'a gerçekleştirdiği son ziyaret ile ilgili de konuşan El Nihale "Kendilerine teşekkür ediyorum. Tüm Irak güçleri yetkileri ve Irak Cumhurbaşkanı ile görüştüm" dedi.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Filistin İstihbarat Teşkilatı Başkanı ile gerçekleştirdiği görüşme ile ilgili olarak " Macid Ferec'e İslami Cihad'ın tutsakları dahil olmak üzere tüm tutsakların serbest bırakılmasını istediğimizi söyledim. Biz oturumları başarısız kılmak istemiyoruz aksine Filistin'in birliğini istiyoruz" dedi.

Batı Şeria'daki Filistin direnişine dikkat çekerek "Batı Şeria'da işgal ordusuna direndikten sonra halk olumlu bir tutum buldu. Filistin halkı işgalcilerle müzakerelerin ve iş birliğinin faydasız olduğunu düşünüyor ve direnişe inanıyor" dedi.

Özerk örgütlerin işgalci güçler gibi davrandıklarını belirten El Nihale, bu örgütlerle herhangi bir gerginlik yaratma gibi bir düşüncelerinin olmadığın, ve asıl düşüncelerinin işgalcilerle hesaplaşma olduğunu ve Filistinliler arasındaki ayrışmanın işgal güçlerinin işine yaradığını belirtti. El Fetih Hareketi ve El Aksa Şehitleri ile işbirliği içinde olduklarını ve bu işbirliğini memnuniyetle karşıladıklarını da belirten Genel Sekreter El Nihale, Filistin'de olası bir değişikliğe Hizbullah'ın da katılacağını tahmin ettiklerini ifade etti. (Ajanslar)