IŞİD'den Avrupa'ya Göç Tehdidi

IŞİD'den Avrupa'ya Göç Tehdidi

İngiliz Daily Telegraph gazetesinde yer alan iddiaya göre, IŞİD Avrupa'yı göçmenlerle doldurmakla tehdit etti.

Gazetenin İtalya'da yayınlanan telefon kayıtlarına dayandırdığı haberinde, Libya'dan hareket edecek 500 bin göçmen eş zamanlı şekilde yola çıkarak Avrupa'ya karşı psikolojik bir silah olarak kullanılacağı belirtiliyor. 

IŞİD bu tehdidinin Libya'ya askeri müdahale yapılırsa gerçekleştireceğini belirtti. Pek çok göçmenin boğulma tehlikesi geçireceği bu tehdidin gerçekleşirse, ölen göçmen sayısı nedeniyle Avrupa'nın büyük şehirlerinde geniş çaplı protesto gösterileri ve isyanlar çıkmasından korkuluyor. 

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, Libya'nın kesinlikle öncelik taşıdığını belirterek bu konu hakkında kaybedecek tek bir dakika bile olmadığını söyledi. Alfano, konuyla ilgili: "Eşi benzeri görülmemiş bir göçmen hareketiyle karşı karşıya kalabiliriz" açıklamasını yaptı. Geçtiğimiz yıl İtalya'ya 170 binden fazla göçmen deniz yolu ile ulaştı. Geçen Cuma gününden bu yana ise 4 bin göçmenin denizden kurtarıldığı açıklandı. 
 
2011 yılında Libya'nın devrim öncesi lideri Muammer Kaddafi'nin yaptığı öngörüde, savaş Libya'ya ulaşacağı ve Akdeniz'in bir 'kaos denizi'ne dönüşeceği belirtilmişti. Kaddafi, bu kehanetinden birkaç ay sonra Arap Baharı ayaklanması ve Libya'ya NATO saldırıları sonrası iktidarını kaybetmiş ve ayaklananlar tarafından öldürülmüştü.

haber7