IŞİD Yermuk'tan Çekiliyor

IŞİD Yermuk'tan Çekiliyor

IŞİD, Yermuk'ta kendi kontrolünde olan bölgeleri BM aracılığıyla Şam yönetimine devrediyor. Kamptaki IŞİD'lilerin ayrılmaya başladığı belirtiliyor

Suriye'de, Birleşmiş Milletler'in aracılığında gerçekleştirilmesi beklenen bir anlaşmaya göre Şam'daki Filistinli mülteci kampı Yermük'te bulunan IŞİD üyeleri buradan çekiliyor. 

Anlaşma kapsamında kapsamında IŞİD üyelerinin güvenli bir şekilde Rakka'ya geçişine izin verilecek. Anlaşmanın amacı Yermuk'un yeniden güvenli hale gelmesi ve kampta sıkışan 18 bin kişiye insani yardım ulaştırılması.

IŞİD Nisan ayında kampa girmiş ve önemli bir bölümünü ele geçirmişti. Yermuk IŞİD, Nusra Cephesi, yönetim yanlısı ve karşıtı Filistinli grupların kontrolündeki alanlara bölünmüş durumda.

AYRILMALAR BAŞLADI

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi (SOHR), yaralı IŞİD üyeleri ile onların ailelerinin, ayrılacaklar arasında yer alacağını açıkladı.

SOHR, bu kişileri alıp IŞİD'in kontrolündeki alanlara götürecek kampa şimdiden otobüslerin geldiğini duyurdu.

FİLİSTİNLİLERİN KALDIĞI KAMP

Yermuk 1948 yılındaki Arap-İsrail savaşından kaçanlar için kurulmuştu. Suriye'de 2011'de iç savaşın başlamasından önce 150 bin kişi burada kalıyordu. Son iki yılda kampta sıkışıp kalan ve 3 bin 500'ü çocuk olan kamp sakinleri düzenli yiyecek, temiz su ve sağlık hizmeti desteğinden mahrum durumda.

DÜNYA BÜLTENİ