İşgalcilerden Şok İtiraf: Cehennem Gibi Olacak

İşgalcilerden Şok İtiraf: Cehennem Gibi Olacak

İsrail işgal ordusundan bir albay, ordunun Gazze Şeridi'ne başlatmayı planladığı kara operasyonu konusunda uyarıda bulunarak bunun İsrail yedek askerleri için cehennem gibi olacağını vurguladı.

İsrail işgal ordusundan bir albay Middle East Eye'a şunları söyledi: "Kara operasyonu, uygun eğitim almamış İsrail yedek askerleri için cehennem olacak."

İsminin açıklanmaması kaydıyla Middle East Eye internet sitesine konuşan İsrailli albay, "ordunun böylesine büyük bir operasyon için gereken özel kuvvetlerde önemli bir eksiklik yaşadığını" itiraf etti.

Amerikan "Bloomberg" ajansı, Amerikan yönetiminin İsrail işgal hükümetinin "Gazze'ye yapılacak herhangi bir kara saldırısının sonuçlarına hazırlıklı olmadığı" yönündeki endişelerini ortaya çıkardı.

Ajans, İsrail işgal "ordusunun" tehdit ettiği karadan giriş olasılıklarına ilişkin raporunda, ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'de kara savaşına hazırlandığı bir dönemde "İsrail"e koşulsuz destek sözü verdiğini belirtti. Strip, bu nedenle yönetiminin İsrail hükümetinin büyük saldırının sonuçlarına hazırlıklı olmamasından endişe duyduğunu kaydetti.

Üst düzey Mısırlı güvenlik kaynakları, İsrail işgal örgütünün, "Gazze Şeridi halkını Sina'ya yerleştirme" çabaları da dahil olmak üzere "yozlaşmış" öneriler ortaya koymaya ve "onaylamaya" çalıştığını doğruladı. Güvenlik kaynakları, Kahire Haber Kanalı'na, bu tekliflerle "Mısır'ın yüzleştiğini ve yüzleşeceğini" söyleyerek, Filistin halkının bu önerileri "reddetme" yönünde bir fikir birliğine sahip olduğunu vurguladı

Kaynak: TEVHİDHABER