İşgalciler Refah'a Saldırmaya Hazırlanıyor!

İşgalciler Refah'a Saldırmaya Hazırlanıyor!

İşgalci İsrail Başbakanı Perşembe günü, Gazze Şeridi'nin güneyinde henüz karadan saldırıya uğramayan son bölge olan Refah'a saldırı planı hakkında açıklama yaptı.

İşgalci İsrail Başbakanı Perşembe günü, Gazze Şeridi'nin güneyinde henüz karadan saldırıya uğramayan son bölge olan Refah'a saldırı planlarınının gerçekleşeğini ve bunu yapmamanın İsrail'in Hamas'a karşı yenilgisi anlamına geldiğini vurguladı .

Kamu yayıncısı KAN'a göre Binyamin Netanyahu, İsrail ordusunun öğrenci töreninde "Kim bize Refah'ta faaliyet göstermememizi söylerse savaşı kaybetmemizi söylüyor demektir ve bu gerçekleşmeyecek" dedi .

Netanyahu ayrıca İsrail ordusunun "Hamas'ın son kalesi Refah dahil Gazze'nin her köşesinde Hamas'a karşı eylemlerini sürdüreceğini" söyledi.

Netanyahu,Rafah'a saldırmamak için uluslararası baskıyla karşı karşıya olduğunu, ancak İsrail'in bu baskılara dayanacağını ve Hamas'a karşı tam zafere kadar Gazze'ye karşı savaşı sürdüreceğini vurguladı.

Tel Aviv, uluslararası uyarılara ve bu tür bir saldırının önlenmesi çağrılarına rağmen 1,4 milyon kişinin sığındığı Refah'a kara saldırısı planlıyor.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne misilleme amaçlı bir saldırı başlattı; kitlesel yıkım ve temel ihtiyaç sıkıntısı nedeniyle en az 30.800 kişi şehid oldu , yaklaşık 73.000 kişi de yaralandı.

İşgalci İsrail ayrıca Filistin yerleşim bölgesine felç edici bir abluka uygulayarak bölge halkını, özellikle de kuzey Gazze sakinlerini açlığın eşiğine getirdi.

BM'ye göre Gazzelilerin yaklaşık yüzde 85'i şiddetli gıda, temiz su ve ilaç kıtlığı nedeniyle İsrail'in saldırısı nedeniyle yerinden edilirken, bölgenin altyapısının yüzde 60'ı hasar gördü veya yok edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı