İşgalci Yeni Bir 'Esir Takası' Anlaşması İstiyor!

İşgalci Yeni Bir 'Esir Takası' Anlaşması İstiyor!

Mısırlı kaynaklar, siyonist işgal rejiminin yeni bir esir takası anlaşması için Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunu talep ettiğini bildirdi.

Sky News Arabia'ya konuşan Mısırlı kaynaklar; ''İsrail, Gazze'de insani ateşkes çerçevesinde yeni bir esir değişimi anlaşması yapılması için Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunu talep ediyor.'' dedi.

Kanal 12 Televizyonu'nun haberinde de , işgal rejiminin müzakereye hazır olduğu, müzakere edilecek grubun ise hastalar, yaralılar, yaşlılar ve kadınları kapsayacağı belirtildi.

Haberde, gelecek hafta yeni bir anlaşma sağlanmasının ihtimal dahilinde olmadığı, ancak işgalcinin Hamas'a baskı yapmak için yeni bir süreç başlatmak istediği iddia edildi.

Netanyahu'nun, ilerleyen günlerde işgal rejimini ziyaret etmesi beklenen Kızılhaç Başkanı Mirjana Spoljaric ile gerçekleştireceği görüşmede Kızılhaç'a da baskı yapmayı planladığı yazıldı.

Haberde adı açıklanmayan üst düzey siyonist bir yetkilinin "yeni anlaşmaların yapılması için koşulların olgunlaştığı" ifadesine yer verildi.

Söz konusun yetkili, Mossad Şefi David Barnea'nın arabulucuların söyleyeceklerine kulak vermek için yeni talimatlar aldığını iddia ederek, "Katarlılar konuşmak isterse dinleriz." ifadelerini kullandı.