İşgalci İsrail'de Büyük Kaos !  Netanyahu'nun Ordusu İsrail "Ordusuna" Karşı

İşgalci İsrail'de Büyük Kaos ! Netanyahu'nun Ordusu İsrail "Ordusuna" Karşı

İsrail medyası, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile askeri liderlik arasında "İsrail" içinde büyük bir bölünme olduğunu gösteriyor.

İsrail medyası, iki parti tarafından temsil edilen "İsrail" içinde keskin ve büyük bir bölünme olduğuna dikkat çekti; Birincisi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun destekçilerinden, diğeri ise Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi'nin ve İsrail "ordu" liderliğinin destekçilerinden oluşuyor.

İsrail medyası, iki parti arasındaki bu ayrışmayı yeni bir formatta "askeri darbe" olarak nitelendirdi.

İsrail medyasına göre, yargı değişiklikleri nedeniyle askerliği bırakma kararı alan sözleşmeli veya muntazam pilotlara yönelik saldırgan saldırının ardından, Netanyahu'nun "ordusu" silahları Halevy'ye ve "ordu" liderliğine yönelterek "yapamayacağını" iddia etti.

Bu kampanyaya Başbakan'ın oğlu Yair Netanyahu'nun da katıldığı sosyal paylaşım sitelerindeki resmi hesaplarında, Halevy'ye saldırdığı bir paylaşımında " İsrail'in en başarısız genelkurmay başkanı olarak anılacak" demişti.

Ancak Netanyahu Jr., İsrail Genelkurmay Başkanı'nın "reklam ajanslarını ve iyi bütçeli haydutları orduyu reddetmeye kışkırtmak" olarak tanımladığı konuda hiçbir şey yapmadığını da düşünen Likud aktivisti Erez Tadmor'un paylaştığı gönderiyi hızla sildi. ve hükümetin adli değişiklik planını protesto etmek için hizmeti reddetmekle tehdit etti." .

İsrail medyası bu saldırıyı "zehirli" olarak nitelendirirken, Netanyahu'nun liderliğini yaptığı saldırıda "önüne çıkan herkesi ezmeye hazır olduğunu" da sözlerine ekledi.

İsrail medyası, Netanyahu'nun hükümetteki destekçilerinin "Waxner Fonu'nun hukuk danışmanlarını ve mezunlarını görevden almak için çalıştıklarına" ve İsrail "ordusunun" genelkurmay başkanı ve komutanı tarafından temsil edilen yeni düşmanlarına saldırmak için harekete geçtiklerine dikkat çekerek şu yorumu yaptı: Majesteleri Netanyahu'ya hizmet etmek için tüm bunlara izin veriliyor" dedi.

İsrail Güvenlik Bakanı Yoav Gallant ise İsrail Genelkurmay Başkanı'na desteğini ifade eden bir açıklama yaptı ve şunları söyledi: "Halevy, İsrail ordusunda yıllarca çalıştığım süre boyunca tanıdığım en önde gelen subaylardan biridir"

"O gerçek ve derin bir lider. İsrail vatandaşlarının çoğu ona hayatlarını borçlu."

Ayrıca İsraillilerin "bu karmaşık zamanlarda ordunun başında Genelkurmay Başkanı Halevi'nin olmasıyla" çok şey kazandığını düşünüyoruz dedi

Bugün, bazı İsrail kabine bakanları, özellikle İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun yargı değişiklikleri planından sonra, İsrail ordusunun zayıflamasına yol açan faktörleri incelemek için yakın gelecekte bir soruşturma komitesi kurma olasılığını gündeme getirdi.

İsrail kabinesindeki güvenlik işlerinden sorumlu bazı bakanlar, İsrail medyasına şunları söyledi: "Son birkaç gün içinde, orduyu zayıflattıktan sonra gelecekte bir soruşturma komitesi kurma olasılığını tartıştık." dedi

Bakanlar, soruşturma komisyonunun “savaş çıkarsa” veya “hükümetin yerine başkasının geçmesi” halinde kendisinden sonra gelecek ve kurulmasına karar verilmesi durumunda kurulabileceğini teyit ettiler.

İsrail medyasına göre Netanyahu, kabine üyelerine İsrail "ordusunun" etkinliği ve savaşa hazır olma durumu hakkında bilgi vermeyi reddediyor.

İşgalci taraf, 31 hafta boyunca İsrailli yerleşimcilerin, Netanyahu liderliğindeki hükümetin onaylamakta ısrar ettiği yargı değişikliklerine karşı Mossad, Şin Bet ve polisin yedek kuvvetleri ve liderlerinin katılımıyla benzeri görülmemiş protestolara tanık oldu .

KAYNAK: TEVHİDHABER